Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Χρήστος Μπαλάσκας για την πρώτη νύχτα με τα νέα περιπολικά: Όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης


Ανάρτηση του Χρήστου Μπαλάσκα από την Ένωση Αθηνών: Τελικά όταν λέω ότι όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης έχω δίκιο. Ακόμα και για τα αυτονόητα πρέπει στην αστυνομία να παρεμβαίνει η πολιτική ηγεσία.

Χθές το βράδυ το λεκανοπέδιο της Αττικής γέμισε με περιπολικά. Όχι μόνο με περιπολικά της άμεσης δράσης αλλά και αστυνομικών τμημάτων. Αυτό είχαμε να το δούμε αρκετό καιρό. Σε τέτοιο βαθμό βέβαια δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ.

Αυξημένες οι περιπολίες της άμεσης δράσης (Δικύκλων και περιπολικών) καθώς και των Α.Τ. Σαν συνδικαλιστής έχω υποχρέωση να αναδεικνύω τα προβλήματα και τις ελλείψεις στην ΕΛ.ΑΣ. Δεν μπορώ όμως να μην προβάλλω και τα καλώς κείμενα. Σαν εκφωνητής του κέντρου επιχειρήσεων της άμεσης δράσης τα χέρια μου χθές το βράδυ λύθηκαν μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι συνάδελφοι της Α.Δ. με ανακούφιση έκαναν μια φυσιολογική υπηρεσία μετά απο την πίεση και τον φόρτο εργασίας λόγω του υπερβολικού αριθμού σημάτων που λάμβαναν τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα. Έπρεπε να υπάρξει πολιτική βούλιση για να γίνει το αυτονόητο.

Τέλος πάντων. Ελπίζω αυτό να κρατήσει διότι η ασφάλεια των πολιτών έχει προτεραιότητα. Επίσης ελπίζω οτι οι κινήσεις πρός την σωστή κατεύθυνση θα συνεχιστούν.

Χρειάζονται καινοτομίες και αλλαγές με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, χωρίς όμως να καταπατούνται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων αστυνομικών.

Γνώμη μου.









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολιτική βούληση για να ξεζουμιστούν ακόμα περισσότερο τα διαλυμένα τμήματα βρέθηκε. Για τα 10 νυχτερινά το μήνα θα βρεθεί; Για τα οφειλόμενα ρεπό ίσως; Για την μέρα-μέρα ανακοίνωση της υπηρεσίας πιθανόν; Το προσωπικό των τμημάτων και των υπηρεσιών αιχμής έχουν καεί, την ίδια στιγμή που οι γραφειοσκώληκες και οι ημέτεροι παρτάρουν ανενδοίαστα.