Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ομιλία Θάνου Βερέμη στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας με θέμα «Η δημιουργία ενός Έθνους- Κράτους από την Προνεωτερική Κοινωνία στη Νεότερη»


Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θάνο Βερέμη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, οι σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.

Η ομιλία του με θέμα: «Η δημιουργία ενός Έθνους- Κράτους από την Προνεωτερική Κοινωνία στη Νεότερη», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος της 25ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Την ομιλία, η οποία έλαβε χώρα δια ζώσης, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, παρακολούθησαν ακόμη ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α. Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Ζαχάρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγείου, ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αστυνόμος Β΄ Αλέξιος Κουρτέσης, ο Υποδιοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Δημητρίου και ο Υποδιοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Γκρίζης.



Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 25ης εκπαιδευτικής σειράς, διάρκειας 7 μηνών, παρακολουθούν 27 σπουδαστές, οι οποίοι προέρχονται από την Ελληνική Αστυνομία, την Αστυνομία της Κύπρου, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και από Υπουργεία και Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Επισημαίνεται ότι, η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Ακαδημίας είναι διακλαδικού χαρακτήρα παρέχοντας μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα που αφορούν στις Διακρατικές και Διεθνείς Σχέσεις, τους Διεθνείς Οργανισμούς, το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την Κρατική Ασφάλεια, την εφαρμογή της Διοικητικής Επιστήμης και Πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση, τη Δημόσια Ασφάλεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, την Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία.

Στους σπουδαστές που θα αποφοιτήσουν ευδόκιμα από τη Σχολή, θα απονεμηθεί Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις σπουδές της Στρατηγικής και Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας.

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση της σχολής. Εξαιρετική πρωτοβουλία. Ήταν μια ακόμη ευκαιρία για τους σπουδαστές να παρακολουθήσουν μια εισήγησή επιστημονικά τεκμηριωμένη με μετριοπαθές πρόσημο, τεχνοκρατική και χωρίς αγιογραφήσεις.