Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ με τον Διευθυντή των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συναντήθηκε χθες, 12 Νοεμβρίου 2021, με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, κ. Jean Mafart.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δυο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που σχετίζονται ευρύτερα με ζητήματα ασφάλειας και αστυνομικής συνεργασίας.

Από γαλλικής πλευράς αναπτύχθηκαν συνοπτικά οι προτεραιότητες της επικείμενης γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης., εκφράζοντας την επιθυμία συνεργασίας στον τομέα, κυρίως, της εσωτερικής ασφάλειας.

Ο κ. Αρχηγός, με τη σειρά του εξέφρασε την ετοιμότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για υποστήριξη των στόχων και των πρωτοβουλιών της γαλλικής Προεδρίας, προσβλέποντας σε απτά αποτελέσματα στους τομείς που προβληματίζουν και συνιστούν κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια της Ένωσης.



Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Ελληνική Αστυνομία, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης, Ταξίαρχος Γεώργιος Καραΐσκος και η Τμηματάρχης του Τμήματος Υποστήριξης και Αποστολών της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννα Βασιλοπούλου.

Από γαλλικής πλευράς συμμετείχαν ο κ. Adrien Bunel από το Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Matthieu Amouroux, Σύμβουλος του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, και ο Αναπληρωτής Ακόλουθος Εσωτερικής Ασφάλειας στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, κ. Laurent Diller.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια