Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΓΣΕΕ με καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος


Βγήκαν για τα καλά τα μαχαίρια στην ΓΣΕΕ, τους μέχρι πρόσφατα εταίρους στην διοίκηση (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) της Συνομοσπονδίας να ανταλλάσσουν βαρύτατες κατηγορίες, από κακοδιαχείριση, μέχρι και διασπάθιση χρημάτων μέσα από λαθεμένες ή ακόμη και σκόπιμες ενέργειες. 

Η κατάσταση αυτή δείχνει την σήψη στην οποία έχει περιέλθει το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο της χώρας και την απαξίωση στην συνείδηση των εργαζομένων που θεωρητικά εκπροσωπεί.

Και πως άλλωστε να είναι διαφορετικά όταν οι πρώην συνεταίροι και νυν πολέμιοι βγάζουν, ο ένας τα άπλυτα του άλλου στην φόρα. Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΓΣΕΕ οδηγείται σε μία άνευ προηγουμένου κρίση. 

Οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν τη σήψη η οποία έχει προχωρήσει στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο στον ιδιωτικό τομέα.

Μια σήψη που σχετίζεται με τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ κάθε έτος και εν προκειμένω στη διαχείριση 50 εκ ευρώ από την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων τα επόμενα χρόνια.

Ο πόλεμος φαίνεται να έχει ως αφετηρία την εξασφάλιση της καρέκλας του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με τη ΔΑΚΕ να κατηγορεί τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο ότι με μεθοδεύεις εξασφάλισε την παραμονή του για τα επόμενα 4 χρόνια στον Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Και φαίνεται ότι πέρα από τη διαχείριση κονδυλίων υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως οι αιχμές της ΔΑΚΕ ότι χειραγωγήθηκε «επένδυση» 1 εκ ευρώ σε fund αγνώστου προέλευσης.

Βέβαια είναι απορίας άξιο τι σημαίνει επένδυση για ένα ινστιτούτο όπως το ΙΝΕ και τι σημαίνει βέβαια «fund άγνωστης προέλευσης». Το κουβάρι φαίνεται ότι μόλις ξεκίνησε να ξετυλίγεται.

Όμως η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ αποκαλύπτει και κάτι άλλο για το οποίο υπήρξαν πολλές καταγγελίες στο πρόσφατο παρελθόν από άλλες παρατάξεις ότι υπάρχει μια παρέα συμφερόντων οι οποίοι είναι συνταξιούχοι (η ΓΣΕΕ υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους εργαζόμενους) και χωρίς καμία διαδικασία διορίζονται να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους σε κορυφαίους θεσμούς όπως ο ΟΑΕΔ, ο ΟΜΕΔ και η ΟΚΕ.

Από την άλλη πλευρά η ΠΑΣΚΕ μιλά για βόλεμα ημετέρων και συγγενών κοινώς ρουσφέτια ή ακόμα και αργομισθίες αλλά έχοντας τη διοίκηση μαζί με την ΠΑΣΚΕ είναι προφανές ότι συνηγόρησε σε αυτά και τα θυμήθηκε κατόπιν εορτής.

Όμως η πλευρά ΠΑΣΚΕ ρίχνει και μια άλλη βόμβα ότι ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας ψήφισε υπέρ της μη επέκτασης της Συλλογικής Σύμβασης σε αίτημα που υπεβλήθη από μέλος της ΓΣΕΕ.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται δείχνει ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να έχουμε και παρεμβάσεις της δικαιοσύνης αφού το Υπουργείο Εργασίας, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να παρέμβει. Και όχι τόσο για τις καταγγελίες που αφορούν την ΓΣΕΕ, αλλά με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ είναι υποχρεωμένο να λάβει θέση, αφού υπάρχει κρατικό χρήμα του οποίου η διαχείριση πρέπει να είναι κρυστάλλινη και, εξ όσων καταγγέλλονται, υπάρχουν ενδείξεις ότι το αντίθετο συμβαίνει.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια