Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εποχικοί Πυροσβέστες: Μετά το "ήρωες" μας ξέχασαν και δεν αξίζουμε ούτε απάντηση


Ανακοίνωση του Σωματείου των Εποχικών Πυροσβεστών: Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας, η μεγαλύτερη συγκέντρωση Πυροσβεστών, των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα, το Σωματείο μας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), κάλεσαν τους Πυροσβέστες (Μονίμους, ΠΠΥ, Εποχικούς και Εθελοντές), σε ένστολη διαμαρτυρία, η οποία αφορούσε τα πάγια αιτήματά μας, τα οποία συνδέονται άμεσα με το Δημόσιο συμφέρον.

Διεκδικήσαμε την άμεση ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με προσωπικό, και την κάλυψη των οργανικών κενών με την αξιοποίηση των Εποχικών Πυροσβεστών. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν θετικά περισσότεροι από 2.000 Πυροσβέστες, στην πλειονότητα τους Εποχικοί, οι οποίοι ταξίδεψαν απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την πύρινη συμμετοχή τους. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος, γίναμε όλοι οι Πυροσβέστες μία γροθιά προκειμένου να διεκδικήσουμε ενωμένοι τα αιτήματά μας.

Η ειρηνική και δυναμική συγκέντρωση, έλαβε χώρα μετά από έγγραφη άδεια της Ελληνικής Αστυνομίας, και ήταν απολύτως συμμορφωμένη με τις υποδείξεις της. Μετά τις ομιλίες των Προέδρων, ο Υφυπουργός κ. Τουρνάς, δέχθηκε στο Υπουργείο τετραμελή επιτροπή, όπου δήλωσε ότι θα μελετήσει το ψήφισμά μας, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για κάποιο από τα αιτήματά μας ή έστω να μάς ενημερώσει αν υπάρχει σχεδιασμός για αξιοποίησή μας στο μέλλον. Δεν απαιτήσαμε καμμία μονιμοποίηση, όπως ακούγεται.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι είδους σύμβαση έχουμε υπογράψει. Θίξαμε το θέμα των οργανικών κενών που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα και ζητήσαμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα τα καλύψουν λόγω της πολύτιμης εμπειρίας που έχουμε αποκτήσει. Ζητήσαμε ακόμη, να πάρουμε μία απάντηση για το αν υπάρχει σχεδιασμός για αξιοποίησή μας, με τον Ν.3938/11, καθώς επίσης να λάβουμε μία δέσμευση, ότι σε περίπτωση προκήρυξης θα συμμετάσχουμε με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσληφθήκαμε ως Εποχικοί Πυροσβέστες και όχι με χαμηλότερα. Μετά τις φετινές, εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισαν οι «Ήρωες των πυρκαγιών», τα παιδιά που όλοι έσφιγγαν το χέρι το καλοκαίρι για την υπερπροσπάθεια και την αυτοθυσία τους, ξεχάστηκαν και δεν άξιζαν ούτε μία απάντηση.

Επίλογος όλων αυτών ήταν η βίαιη διάλυση του πλήθους των Πυροσβεστών, οι οποίοι δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα προς τις Αστυνομικές Αρχές, χωρίς να υπάρχει καμμία διάθεση για παράνομη εισβολή στο Υπουργείο, ούτε καν για ξεσηκωμό. Έγινε άσκοπη χρήση νερού, χημικών και κροτίδων, ενώ δεν έλειψαν και οι αναίτιες προσαγωγές 4 συναδέλφων, με πρόσχημα την συμβολική κατάληψη μέρους του οδοστρώματος που έγινε για μερικά λεπτά. Αποτέλεσμα αυτών, ο σοβαρός τραυματισμός δύο συναδέλφων στο χέρι και το αυτί αντίστοιχα. Το Σωματείο μας στάθηκε εμπράκτως δίπλα στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν όπως και σε αυτούς που προσήχθησαν από την πρώτη στιγμή. Αυτή ήταν η απάντηση της Κυβέρνησης στους Πυροσβέστες, τους οποίους αποκαλεί ‘’Ήρωες ‘’ όταν την εξυπηρετεί επικοινωνιακά, ενώ όταν αυτοί οι ‘’Ήρωες’’ βγαίνουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τούς αντιμετωπίζει απαξιωτικά σαν κοινούς χούλιγκαν και ταραξίες. Συνάδελφοι, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω!

Τέτοιες καταστάσεις αντί να μάς λυγίσουν, μάς πεισμώνουν ακόμα περισσότερο και μάς κάνουν πιο δυνατούς. Σάς καλούμε να είστε σε εγρήγορση, ο αγώνας θα συνεχιστεί στο πεζοδρόμιο με νέες κινητοποιήσεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε το προσεχές διάστημα. Καλούμε επίσης όλους τους Συμβασιούχους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας. Η πολυδιάσπαση στον αγώνα που κάνουμε είναι εχθρός. Μόνο με ένα δυνατό, ενιαίο και αδέσμευτο μέτωπο θα έρθουν αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για τα δίκαια αιτήματά μας μέχρι να δικαιωθούμε.

 

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Καραδελής Ι. Αλέξανδρος                                           Τσουκαλάς Π. Ευάγγελος









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια