Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε Θεσσαλονίκη και Πτολεμαΐδα


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών, δύο (2) τετελεσμένες και μία σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 19-11-2021 σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πτολεμαΐδας.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν χθες (19-11-2021) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) του Αστυνομικού Τμήματος Εορδαίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας και απόπειρα κλοπής.

Συγκεκριμένα, χθες (19-11-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, οι ανήλικοι αφαίρεσαν από κοινού δίκυκλη μοτοσικλέτα, από περιοχή της Θεσσαλονίκης, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων και στη συνέχεια μετέβησαν με αυτή, στην πόλη της Πτολεμαΐδας, διαπράττοντας μία διάρρηξη και κλοπή, καθώς και μία απόπειρα διάρρηξης και κλοπής σε δύο οικίες στην Πτολεμαΐδα.

 

Αναλυτικότερα, οι προαναφερόμενοι ανήλικοι χθες το πρωί, εκμεταλλευόμενοι την απουσία ενοίκων και με συγκεκριμένη μεθοδολογία θραύση ομφαλού κλειδαριάς θύρας εισόδου διαμερισμάτων, ενέργησαν τουλάχιστον μία (1) τετελεσμένη διάρρηξη και κλοπή διαμερίσματος, από το οποίο αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και χρηματικό ποσό, συνολικής χρηματικής αξίας -1.300- ευρώ, ενώ ακολούθως αποπειράθηκαν να διαρρήξουν έτερο διαμέρισμα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εισέλθουν σε αυτό.

 

Στην κατοχή των ανωτέρω βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (δύο κατσαβίδια και ένα γαλλικό κλειδί), καθώς και διάφορα χρυσαφικά, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε από την νόμιμο κάτοχό τους, τα οποία και αποδόθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσυκλέτα την οποία χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες, ως μέσο μετάβασης στην πόλη της Πτολεμαΐδας και η οποία θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

 

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των υπολοίπων χρυσαφικών που βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια