Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το Προεδρείο της Ένωσης Ν/Α στον Διευθυντή της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής


Διαβάστε την ανακοίνωση;

Το Προεδρείο της Ένωσης Ν/Α πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΔΑΒΑΛΟ, για τα ζητήματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες του Τμήματος Αλλοδαπών Ν/Α και του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου, καθώς και του Διαβατηριακού Ελέγχου Λαυρίου.

Όσον αναφορά, το Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου, το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτό, είναι η διάθεση τους σε Υπηρεσίες, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές από την περιοχή του Λαυρίου.

Ο Ταξίαρχος κ. ΔΑΒΑΛΟΣ, είχε ανταποκριθεί σε προηγούμενη παρέμβαση του Προεδρείου της Ένωσης Ν/Α και έπαψε κατά ένα μεγάλο βαθμό τη διάθεση αστυνομικών από το Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου στα δικαστήρια, αλλά και σε άλλες Υπηρεσίες εκτός διεύθυνσης. Το Λαύριο είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο της Ν/Α από το κέντρο της Αθήνας και η διάθεση των αστυνομικών προς εκτέλεση υπηρεσίας στο κέντρο της Αθήνας ή σε άλλες Διευθύνσεις, δημιουργεί προβλήματα τόσο οικονομικά, όσο και οικογενειακά και προσωπικά, λόγω των πολύ μεγάλων αποστάσεων. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα μετά τις εξαγγελίες του Υπουργού κ. Τάκη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ, οι εν λόγω Υπηρεσίες έχουν επιβαρυνθεί με πρόσθετες περιπολίες στις περιοχές ευθύνης τους.

Όσον αφορά, τον έλεγχο Διαβατηρίων Λαυρίου, η επάνδρωση του με έναν τουλάχιστον αστυνομικό, θα διευκολύνει την ομαλή διενέργεια των ελέγχων, αλλά και θα συμβάλει ώστε οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτή την Υπηρεσία να επικεντρωθούν στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι του διαβατηριακού ελέγχου.

Από την άλλη, όσον αφορά, το Τμήμα Αλλοδαπών Ν/Α, το ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί και που διαβιβάστηκε από το Προεδρείο στον Ταξίαρχο είναι, να ενισχυθεί με δύο τουλάχιστον αστυνομικούς για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας. 

Ο Ταξίαρχος αναγνώρισε ότι τα θέματα που έθεσε το Προεδρείο, είναι ουσιαστικά και ότι η επίλυση τους θα συμβάλλει στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτές τις Υπηρεσίες, αλλά και οι ίδιες οι Υπηρεσίες θα λειτουργούν έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια