Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΝΕΣΠΑΑ: Στεκόμαστε δίπλα στο Μεταγωγών, μαζί με την Διοίκηση του!


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής ΝΕΣΠΑΑ: Σε μια από τις πρώτες μας επισκέψεις ως εκλεγμένα μέλη της  Ένωσης Αξ/κων Κεντρικής Μακεδονίας στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης αναδείχθηκαν σοβαρές ελλείψεις-«δείγματα εγκατάλειψης» της πολιτείας και διατυπώθηκαν και προωθήθηκαν τότε προτάσεις καίριες για την επιβίωση της Υποδιεύθυνσης αυτής οι οποίες ουδέποτε εισακούστηκαν (http://nespaa.blogspot.com/2016/05/blog-post_27.html).

Ως παράταξη ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. εδώ και χρόνια προσπαθούμε να αναδείξουμε την ανεπάρκεια της πολιτείας στην στήριξη που παρέχει σε Διοικήσεις Υπηρεσιών με αποτέλεσμα αυτές να αδικούνται και να χρησιμοποιούνται ως εξιλαστήρια θύματα.

Το ανωτέρω επιβεβαιώθηκε δυστυχώς και μετά το πρόσφατο δυσάρεστο περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, μια Υπηρεσία η οποία έχει μετατραπεί σε μόνιμη φυλακή ποινικών κρατουμένων που οι δικαστικές φυλακές δεν παραλαμβάνουν  λόγω υποτιθέμενης  «πληρότητας» και στην οποία υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε δομές και προσωπικό.

Η εύκολη και «βολική» αντίδραση της πολιτείας μάλιστα μετά το συμβάν αυτό, ήταν αντί να «κοιτάξει» τα πραγματικά αίτια, να θέσει σε διαθεσιμότητα Αξιωματικούς, συναδέλφισσες και συναδέλφους,  που καθημερινά δίνουν μια άνιση μάχη.  

Πως θα διοικηθεί μια Υπηρεσία όταν η πολιτεία όχι μόνο δεν παρέχει τα βασικά αλλά συμπεριφέρεται και τιμωριτικά;

Ποια θα είναι η τύχη και ποιο το ηθικό της   Διοίκησης στην επόμενη  -λειψής σε μέσα, προσωπικό και εγκαταστάσεις- Υπηρεσίας με παρόμοιο δυσάρεστο συμβάν;

Σήμερα μεταβήκαμε στην Υποδιευθυνση Μεταγωγων. Συζητήσαμε και διαπιστώσαμε όλα όσα ξέραμε ήδη.

Καμία αλλαγή, κανενα ενδιαφέρον να γίνει κάτι καλύτερο για αυτή την υπηρεσία.

Στεκόμαστε μαζί με το Μεταγωγών. Στηρίζουμε Διοικήσεις Υπηρεσιών που "νοσούν" από έλλειψη προσωπικού, μέσων και εγκαταστάσεων! Εμμένουμε στο πάγιο αίτημα για άμεση απεμπλοκή από πάρεργα φύλαξης ποινικών κρατουμένων που θα πρέπει να βρίσκονται σε Δικαστικές Φυλακές και όχι σε αστυνομικές Υπηρεσίες!

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια