Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βουλή: Ενημέρωση από τον διοικητή της ΕΥΠ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Την έκτακτη σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο την ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ, ζήτησε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

 

Με αίτημα των βουλευτών του που μετέχουν στην Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενημέρωση για τις ανησυχητικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με δραστηριότητες της υπηρεσίας που διευθύνει.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», η ΕΥΠ παρακολουθεί απλούς πολίτες και ενημερώνει για τις κινήσεις τους τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, ο διοικητής της ΕΥΠ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και δημοσιογράφοι έχουν μπει στο στόχαστρο της υπηρεσίας του, γιατί ζητά την καταγραφή του ιδεολογικού υποβάθρου και προσωπικών στοιχείων διαμαρτυρομένων πολιτών, γιατί πρέπει να παρακολουθείται όποιος υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών και ποια απειλή για τη δημόσια ασφάλεια αποτελεί ένα 12χρονο προσφυγόπουλο που έφτιαξε σκίτσο που δημοσιεύτηκε.

 

Την επιστολή - αίτημα υπογράφουν οι βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Βούτσης, Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης.

πηγή: cnn.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια