Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίωξη για εγκληματική οργάνωση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας


Εξελίξεις όσον αφορά στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.
Δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ άλλων, από τις εισαγγελικές Αρχές αναφορικά με την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Όπως γίνεται γνωστό, η εισαγγελία προχωρά στη δίωξη συνολικά 48 ατόμων, οι οποίοι εμπλέκονται –κάποιον τρόπο ο καθένας– στην υπόθεση.
Ο «σκληρός πυρήνας» αποτελούνταν από τέσσερα πέντε άτομα και σε βάρος αυτών υπάρχει η δίωξη για τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης.
Γίνονται, παράλληλα, διώξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροληψίες, δωροδοκίες, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφίες κ.α.

Σημειώνεται πως η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί προ μηνών όταν είχε αποδειχθεί ότι μία 44χρονη διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά είχε εκδώσει δεκάδες πλαστά πιστοποιητικά, μεταξύ αυτών και σε συγγενικά της πρόσωπα.
Είχαν γίνει γνωστές 34 περιπτώσεις, εντός αυτών και η αδελφή της, η οποία εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Να τονιστεί πως η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται, με βάση και τη σχετική παραγγελία που είχε δώσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια