Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών επικροτεί και επιδοκιμάζει τους ελεύθερους πολιορκημένους που στάθηκαν με σθένος πίσω από τα κάγκελα του Πολυτεχνείου. Τιμούμε κάθε έναν από τους αγωνιστές που συνεισέφεραν στην κατάρρευση της επτάχρονης Χούντας των Συνταγματαρχών. Τους νεκρούς, που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά τους, και όλους εκείνους τους φυλακισμένους, τους κατατρεγμένους και τους βασανισθέντες που δόνησαν την Αθήνα μέσα από το πνεύμα της ελευθερίας που ξεχείλιζε ακατάπαυστα τον Νοέμβρη του 1973 στο άκουσμα του συνθήματος «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Ένα σύνθημα που ηχεί στα αυτιά μας ακόμα και σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Σε μια χρονική συγκυρία όπου το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού σε συνδυασμό με την άθλια και εξευτελιστική διαχείριση της από την κυβέρνηση, μας έφερε όλους ενώπιον ενός άνισου αγώνα επιβίωσης. Ειδικά τους νέους και νέες της σημερινής κοινωνίας που κουβαλούμε στις πλάτες μας τα «απόνερα» που άφησε η παρατεταμένη οικονομική κρίση των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μια κρίση, που μας προκάλεσε ανεπανόρθωτες πληγές, με τα στίγματά της να διατηρούνται ακόμα νωπά επάνω στο βίο μας. Οδηγούμαστε τώρα σε μια νέα κρίση, έναν νέο κύκλο δυσκολιών και ευνοιοκρατίας, τον οποίο ακόμα διανύουμε στην αρχή του. Με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό αυτή τη φορά να έχουν εξανεμίσει τους όποιους μισθούς μας και με τα βασικά είδη διατροφής να έχουν μετατραπεί σε προϊόντα πολυτελείας!

Οι ανισότητες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Τις βλέπουμε παντού γύρω μας. Κόσμος που στοιβάζεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς έλεγχο, μαθητές που στριμώχνονται σε ανεπαρκείς σχολικές τάξεις και Μ.Ε.Θ. που ασφυκτιούν μεταξύ ασθενών και κατάκοπων ιατρών και νοσηλευτών. Το βιός του λαού μας έχει καταντήσει να καίγεται κάθε καλοκαίρι, με ή χωρίς δυνατούς αέρηδες και ύστερα να πλημμυρίζει και να πνίγεται στη λάσπη και τα βουρκόνερα. Και οι πολιτικές λύσεις που έχουν παρθεί, είναι ο περιορισμός των διαδηλώσεων και της απεργίας, ο αντεργατικός Νόμος κατάργησης του 8ώρου, η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και υγείας κ.α. Βιώνουμε μια διαρκή μάχη, με αγωνίες, πίκρες και δυσκολίες τόσο για εμάς τους αστυνομικούς, όσο και για τους συμπολίτες μας. Έχουμε υποβαθμιστεί σε ένα ανεπαρκές επιτελικό κράτος καταστολής και ‘’πράσινης ανάπτυξης’’, προς τέρψη μεγαλοιδιωτικών συμφερόντων.

Οφείλουμε να μην ξεχνάμε επίσης και το σύνθημα των φοιτητών τις ημέρες του Πολυτεχνείου, που ήταν γραμμένο στις πύλες του ιδρύματος. «ΈΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ». Δυστυχώς επίκαιρο και σήμερα αυτό το σύνθημα. Ο λαός μας έχει νιώσει στο πετσί του τι σημαίνει ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Το έγκλημα της Κύπρου, η εισβολή στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στη Λιβύη και μια άπειρη λίστα άλλων χωρών πουδεν έχει τελειωμό. Τα αθρόα κύματα ξεριζωμένων προσφύγων θα μας θυμίζουν πάντα το δολοφονικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων των ΗΠΑ. Ένοχες βέβαια και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, για την υποστήριξη σε όλες τις ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις. Γεγονότα που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο των ξένων δυνάμεων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Αποκορύφωμα φυσικά αποτελεί η νέα συμφωνία για τις βάσεις, που υπέγραψε η κυβέρνηση, όπου όλη η χώρα και οι υποδομές της θα είναι στη διάθεσή και τις ορέξεις των ΝΑΤΟϊικών για να προωθήσουν τα δικά του συμφέροντα στη ευρύτερη περιοχή της Ν/Α Μεσογείου και Α. Ευρώπης. Ας αναρωτηθούμε όλοι οι συνάδελφοι, που είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί σύμμαχοι μας στις συνεχείς παραβιάσεις της κυριαρχίας της χώρας μας στο Αιγαίο ή στην Κύπρο; Ας θυμηθούμε την περίπτωση των Ιμίων. Στα πλαίσια της ελληνογαλλικής συμφωνίας Έλληνες στρατιωτικοί θα επιχειρούν στη ζώνη του Σάχελ, για την προώθηση των συμφερόντων των Γάλλων. Ποιο όφελος έχει ο λαός μας από την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και στρατιωτικού υλικού εκτός συνόρων όπως, επί παραδείγματι, στην Σαουδική Αραβία; Απαίτηση του λαού μας και αλλά και δική μας είναι, η επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμενων στη χώρα ΜΑΣ. Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων, καμία εμπλοκή σε καμία επέμβαση. Να κλείσουν τώρα κιόλας όλες οι βάσεις του θανάτου ανεξαιρέτως. Καμία εμπλοκή στα σχέδια των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

Οφείλουμε από κοινού να κατανοήσουμε το μήνυμα του Πολυτεχνείου και να διδαχθούμε από αυτό, προτού καταδικαστούμε να ξαναζήσουμε χειρότερες μέρες. Χρειαζόμαστε αυτό το μήνυμα προκειμένου να συμπορευθούμε μαζί με τον λαό και να μην υποκύψουμε στον παραλογισμό της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας. Να μην αφήσουμε καμία πολιτική φιλοδοξία να μας χρησιμοποιήσει ως θρυαλλίδα για κοινωνικό διχασμό. Οφείλουμε να εναντιωθούμε στις διώξεις, τους προπηλακισμούς και στην άγρια καταστολή ενάντια στους συμπολίτες μας, που μας υποκινεί εργαλειοποιώντας μας η κυβέρνηση. Οφείλουμε να είμαστε υπέρμαχοι της προστασίας του λαού και των κατακτημένων δικαιωμάτων του. Έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε μια κοινωνία όπου ο κάθε πολίτης θα έχει εξασφαλίσει και θα έχει διασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία, την παιδεία και την ελεύθερη βούληση.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου, είναι μια προσφορά στη δημοκρατία, την ελευθερία, την κοινωνική πρόοδο. Ως αστυνομικοί έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Ρε πάτε καλά εδώ στο bloko; Την παλεύετε καθόλου; Πρωτοβουλία Αστυνομικών; Που πάτε και τους βρίσκετε όλους αυτούς τους πουθενάδες και τους δίνετε βήμα; Να κάνετε και ένα αφιέρωμα για τους μύθους του πολυτεχνείου γιατί είναι της μόδας ιδίως από την πλευρά της αριστεράς οι απομυθοποιήσεις.