Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνεργασία Ανεξάρτητων: Να αλλάξουμε την υπηρεσιακή μας καθημερινότητα


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής παράταξης "Συνεργασία Ανεξάρτητων": Κατανοούμε πως τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα μας θέλουν αντίστοιχα χρόνο και χρήμα για να γίνουν, όμως υπάρχουν αλλαγές στην υπηρεσιακή μας καθημερινότητα που μπορούν να γίνουν ανέξοδα και σχετικά γρήγορα.

Πέρασαν είκοσι χρόνια που θεσμοθετήθηκε το Π.Δ. 394/2001 για τον χρόνο εργασίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και βλέπουμε πως το  Αστυνομικό προσωπικό και ιδιαίτερα Διοικητές υπηρεσιών να εργάζονται πρωί - απόγευμα ή να μην μπορούν να κάνουν χρήση των δικαιούμενων ημερήσιων αναπαύσεων.

Πέρα από το γεγονός πως θα έπρεπε να σεβόμαστε και να τηρούμε απαρέγκλιτα το προαναφερόμενο Π.Δ., θεωρούμε πως μια ορθότερη κατανομή του προσωπικού και ενίσχυση των υποστελεχωμένων υπηρεσιών θα έκανε πιο εύκολη την εφαρμογή του, ενώ θα περιόριζε και τις έκτακτες άσκοπες μετακινήσεις μεταξύ τους.

Επίσης πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί η Ελληνική Αστυνομία από τα πάρεργα που δυστυχώς είναι σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας και αντί να μειωθούν αυτά πολλαπλασιάζονται, γεγονός που  επιβαρύνει τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του συνόλου του προσωπικού.

Επιπλέον θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις κακές συνθήκες υγιεινής σε αρκετές υπηρεσίες που όχι μόνο ρίχνουν την ποιότητα της υπηρεσιακής μας διαβίωσης αλλά επιβαρύνουν και με πρόσθετο άγχος. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση επιβάλλεται να υπάρξει σύγχρονος κανονισμός ασφάλειας στις εγκαταστάσεις των αστυνομικών υπηρεσιών.

Τέλος θεωρούμε πως θα πρέπει να αλλάξει και η διαπροσωπική συμπεριφορά μας, να σεβόμαστε τους συναδέλφους μας, ανεξάρτητου βαθμού και να έχουμε  απέναντι τους την ίδια συμπεριφορά που θα θέλαμε να έχουν αυτοί προς εμάς. Άλλωστε έχει διαχρονική ισχύ, αυτό που πρώτα ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης επισήμανε, αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας, πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας.

Οι παραπάνω αναφορές μας ήταν ενδεικτικές, αλλά είμαστε βέβαιοι πως γενικότερα με την προσωπική και συλλογική μας δράση ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αλλάξουμε προς το καλό την υπηρεσιακή μας καθημερινότητα και κατά συνέπεια ευρύτερα την ζωή μας.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 

ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια