Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αστυνομικών για μια χούφτα ψήφους


Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από το τέταρτο και σοβαρότερο μέχρι σήμερα κύμα της πανδημίας, ορισμένοι αντί να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πείσουν τους όποιους δύσπιστους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, όπως άλλωστε απαιτεί ο θεσμικός τους ρόλος, τουναντίον αυτοί δράττουν τελευταίως την ευκαιρία να δημιουργούν προστριβές και αντιπαραθέσεις για μια «χούφτα» ψήφους, στοχοποιώντας τον εργαζόμενο Έλληνα Αστυνομικό! Τούτο μας μεταφέρεται άλλωστε καθημερινά από δεκάδες αγανακτισμένους αστυνομικούς – μέλη μας οι οποίοι επικοινωνούν με τα γραφεία μας, διαμαρτυρόμενοι ότι κάποιοι εντέχνως τους τοποθετούν απέναντι στην κοινωνία.

        Συγκεκριμένα, τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται μονίμως ο Έλληνας αστυνομικός.

Διερωτόμαστε που αποσκοπεί και ποιον ακριβώς εξυπηρετεί η ρητορική περί ανεμβολίαστων αστυνομικών που ελέγχουν πολίτες! Μήπως ποντάρουν στη δημιουργία έντασης μεταξύ πολιτών και αστυνομικών ώστε να παιχτεί εκ νέου το χιλιοκακοπαιγμένο έργο περί «αστυνομικής βίας;»

Απορίας άξιο είναι για ποιο λόγο όλοι αυτοί οι οποίοι ασκούν τέτοιου είδους «κριτική» προς τους εργαζόμενους αστυνομικούς, την ίδια ώρα δεν είναι το ίδιο λαλίστατοι και για άλλους εργασιακούς κλάδους οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πολίτες και προσέρχονται στην εργασία τους με τους ίδιους ακριβώς όρους, όπως και ο αστυνομικός, δηλαδή με rapid τεστ όπως προβλέπει η νομοθεσία. Εκτός και αν πλέον υπάρχει κάποια επιστημονική μελέτη ότι τον κορονοϊό μεταδίδουν αποκλειστικά και μόνο οι αστυνομικοί!

Ίσως βεβαίως κάποιοι λόγω της ιδεοληψίας τους δεν μπορούν να δεχθούν ότι και οι Έλληνες αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι ή πολύ απλά δεν τους θεωρούν ως «πολιτική τους πελατεία». 

Οι ίδιοι λοιπόν που απαιτούν την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων στα καθήκοντά τους, όσων βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, για εμάς τους αστυνομικούς θίγουν επιτακτικά ζήτημα υποχρεωτικότητας και κατά συνέπεια αναστολής εργασίας, αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες και επιπτώσεις που θα επέλθουν στο κοινωνικό σύνολο της Χώρας.

           Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχουμε από την πρώτη στιγμή ταχθεί τόσο με ανακοινώσεις μας όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις μας ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας, παραθέτοντας μια σειρά από επιχειρήματα.

        Να θυμίσουμε βεβαίως για όσους έχουν «κοντή» ή «επιλεκτική» μνήμη ότι την τελευταία διετία που η Χώρα μας βίωσε τη μεγαλύτερη κρίση που έχουν αντιμετωπίσει οι μεταπολεμικές γενιές, ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην κοινωνία ώστε να μην οδηγούνται οι συμπολίτες μας στις Μ.Ε.Θ., εφαρμόζοντας κατά γράμμα τα μέτρα που κάθε φορά η Κυβέρνηση λάμβανε. Την ώρα που άλλοι κλάδοι εργαζομένων αποθεώνονταν ως ήρωες, οι αστυνομικοί χαρακτηρίστηκαν ακόμα και ως οι «κακοί» της υπόθεσης επειδή διενεργούσαν ελέγχους, όπως προτάσσει το καθήκον και η φύση της εργασία τους.

         Την ίδια χρονική περίοδο, οι Ελληνίδες – Έλληνες αστυνομικοί:

Κράτησαν όρθια την Χώρα στον Έβρο υπερασπίζοντας τα σύνορα της πατρίδας μας.

Δεν έμειναν σπίτι.

Δεν έλαβαν άδειες.

Δεν έλαβαν ουδεμία ηθική ή υλική επιβράβευση αναγνώρισης της προσφοράς τους.

       Ως ένστολοι πολίτες αυτής της χώρας θεωρούμε ότι η υγειονομική κρίση μπορεί να προσπελαστεί μόνο με ενότητα. Ας αναγνωρίσουν επιτέλους άπαντες την αδιαμφισβήτητη προσφορά και συνεισφορά των αστυνομικών και ας αφήσουν τις επί μέρους αντιπαραθέσεις με σκοπό το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος.

 Υποχρεωτικότητα στη … σοβαρότητα !

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Σακης είπε…
Μήπως έχουμε κάποια απάντηση από τους αρμόδιους όπου κοινοποιήθηκε το ψήφισμα της ποασυ για τα δίκαια αιτήματα μας?