Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Συλλήψεις εξωτερικών φρουρών – Κρατούνται στο Α.Τ Δυτικής Αχαΐας




Στη σύλληψη εξωτερικών φρουρών των φυλακών του Αγίου Στεφάνου προχώρησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr πρόκειται για έξι άτομα (πρωινής – απογευματινής βάρδιας), οι οποίο συνελήφθησαν μετά την άρνηση για  εκτέλεση έκτακτης μεταγωγής κρατουμένου σε νοσοκομείο.

 

Υπενθυμίζεται, ότι η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης  (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) προκήρυξε από χθες συνεχόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, καθ’ όλο το νόμιμο ωράριο εργασίας των εξωτερικών φρουρών Πάτρας με την επισήμαναση πως τις ημέρες της απεργίας δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων. Το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και του Καταστήματος Κράτησης.

 

Έξω από το Α.Τ, όπου μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες έχουν συγκεντρωθεί συνάδελφοι τους και μέλη του Προεδρείου της τοπικής συνδικαλιστικής Ένωσης. Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Συλλήψεις εξωτερικών φρουρών - Κρατούνται στο Α.Τ Δυτικής Αχαΐας - ΦΩΤΟ - ΝΕΟΤΕΡΑ

 

Πρώτη Ενημέρωση: Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε  η προαναγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων από τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ήδη έχουν συνταχθεί δικογραφίες για παράβαση καθηκόντων, αφού όπως έγινε γνωστό το πρωί από το pelop.gr, η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης  (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.),  προανήγγειλε την απεργίας  στους Υπουργός Οικονομικών,  Προστασίας του Πολίτη,  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ενημερώνει για την έναρξη 24ωρων απεργιακών κινητοποίησεων στις φυλακές Αγ. Στεφάνου, κατά τις οποίες δεν θα εκτελείται καμία  μεταγωγή κρατούμενου.

 

 

Οπως τόνισαν στην ανακοίνωσαν οι εξωτερικοί φρουροί: «Με την παρούσα, σας γνωρίζουμε ότι δια ομοφώνου αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. που έλαβε χώρα στον Κορυδαλλό ημέρα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, αποφασίσθηκε να προβούμε σε συνεχόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις αρχομένης από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, καθ’ όλο το νόμιμο ωράριο εργασίας των μελών μας στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

 

Τις ημέρες της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και του Καταστήματος Κράτησης.

 

Η άνω απεργιακή κινητοποίηση λαμβάνει χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής με αρ. πρωτ. 13796/14.9.2021 και με θέμα: «Μεταγωγές Κρατουμένων για λόγους υγείας».

 

Αιφνιδιαστικά και παρά τα υπαρκτά αναγνωρισμένα από την υπηρεσιακή ιεραρχία προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης κατάλληλων μέσων για την εκτέλεση των ήδη υπαρχόντων καθηκόντων μας και παρά την αντίθετη εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, η κα Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής εξέδωσε την ως άνω απόφαση φωτογραφικά για το Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου, βάσει της οποίας διέταξε από 1.11.2021 οι μεταγωγές κρατουμένων σε νοσηλευτικά ιδρύματα θεραπευτήρια και λοιπές δομές υγείας για έκτακτους λόγους να πραγματοποιούνται από τους υπαλλήλους Εξωτερικής Φρούρησης και όχι από αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και οι λοιπές μεταγωγές για λόγους υγείας από 1.2.2022.

 

Η απόφαση αυτή τυγχάνει παράνομη, αντισυνταγματική και καταχρηστική. Διακυβεύει δε άμεσα το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον και την δημόσια ασφάλεια, καθώς οι συνάδελφοι καλούνται χωρίς να έχουν διασφαλισθεί τα αναγκαία στοιχειώδη μέσα να εκτελέσουν αιφνιδιαστικά αντίστοιχη υπηρεσία.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει σε περίπτωση που δεν ανασταλεί άμεσα η εκτέλεση της άνω απόφασης με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, ώστε στη συνέχεια με όρους ισότητας, αξιοκρατίας και καλόπιστης συνεννόησης να επιχειρηθεί να εξευρεθεί μια σταθερή λύση στα πλαίσια της νομιμότητας, να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμού του Καταστήματος Κράτησης.

 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα και πιο συγκεκριμένα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ώστε να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες».

 pelop.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια