Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενοχή για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η εισαγγελική πρόταση για την δολοφονία Κανάκη


Την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πρότεινε ο Εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, όπου εκδικάζεται  η υπόθεση δολοφονίας του 58χρονου κτηνοτρόφου Ανδρέα Κανάκη από το Μπιτζαριανό τον Μάρτιο του 2016.
Αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση, τότε η ποινή για τον 60χρονο σήμερα κατηγορούμενο δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε ισόβια κάθειρξη. Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας. 

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 60χρονος σήμερα δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Τότε τα ισόβια είχαν "σπάσει" καθώς οι  ένορκοι έκριναν ότι ο δράστης ενήργησε υπό καθεστώς οργής και θλίψης για την ανάρμοστη συμπεριφορά των συμμετεχόντων σε όσα είχαν συμβεί πριν από τη δολοφονία.
Για το ελαφρυντικό αυτό, ασκήθηκε έφεση από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης κι έτσι η υπόθεση κρίθηκε από την αρχή. 

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί και σε κάθειρξη επτά ετών για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος φίλου του νεκρού.
Οι χρόνιες προστριβές για τις κτηματικές διαφορές και τα βοσκοτόπια ήταν αφορμή για το άγριο φονικό. Ο 58χρονος κτηνοτρόφος έπεσε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι, η οποία του συνέθλιψε το πρόσωπο.

https://www.cretalive.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια