Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Δελιτζάκης: Διαπιστώσεις ή λύσεις για την πολύπαθη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης;


Δημοσιεύουμε κείμενο του Γιώργου Δελιτζάκη: Τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια στη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης υπάρχει ένα διαχρονικό πρόβλημα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης (Δ.Α.).
Στη Δ.Α. διαχρονικά παρατηρείται μια λειψανδρία λόγω της ελλιπής υποστελέχωσής της. Ως συνέπεια αυτής τα Α.Τ. δεν μπορούν να δώσουν τις ημερήσιες αναπαύσεις, τα Α.Τ. δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα μέτρα τάξης, παρά τις προσπάθειες τις Διοίκησης τα τελευταία χρόνια να εξαιρεί τα Α.Τ. από τα μέτρα στις πορείες ή στα γήπεδα (ποιος δεν θυμάται τις στατικές τις τάξεις στις πορείες, στα γήπεδα, δεν λέω για τα τοπικά ή τις φυλάξεις στα ταχυδρομικά ταμιευτήρια, εφορίες κτλ που μετά  από συνδικαλιστικούς αγώνες καταφέραμε την απεμπλοκή της αστυνομίας).
Έτσι κάθε χρόνο παρατηρείται στις αιτήσεις μεταθέσεων ενα φαινόμενο... Να μην υπάρχει καμία αίτηση για την Δ.Α., ενώ αντίθετα να υπάρχουν εκατοντάδες αιτήσεις για αποχωρήσεις. Σαν αποτέλεσμα αυτών, πάντα όλοι σχεδόν να κάνουν διαπιστώσεις, για τα μέτρα, τα ρεπό, τα κενά και πάντα να πετάνε την "μπάλα" στην εξέδρα, ρίχνοντας την ευθύνη σε αναρμόδιους (οπως λέει ο λαός αν δεν μπορείς να χτυπήσεις το γαϊδούρι, χτυπάς  το σαμάρι), αλλά κανείς δεν προτείνει λύσεις, γιατί οι λύσεις απαιτούν δραστικά μέτρα και ξεβόλεμα κάποιον. Η μία και μοναδική λύση στο πρόβλημα της πολύπαθης Δ.Α. είναι η άμεση ενίσχυση της με τον εξής απλό τρόπο και με πολιτική βούληση να γίνει η άμεση διακοπή των αποσπάσεων της Δ.Α. προς τις άλλες Δ/νσεις της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης (με πολιτική βούληση, γιατί η πλειοψηφία τους, ως γνωστόν, μετα από πολιτική πίεση  διατάσσεται), εκτός βέβαια των απολύτως αναγκαίων που είναι απαραίτητες για εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.
Έτσι τα Α.Τ. θα ενισχυθούν άμεσα και ρεπό θα δίνουν και τα μέτρα θα υλοποιούνται εύρυθμα και τα ωράρια εργασίας θα τηρούνται και η Δ.Α. θα γίνει πιο αποδοτική και πιο θελκτική.
Ως συνδικαλιστής υπάρχουν δυο δρόμοι ή να κάνεις, είτε διαπιστώσεις χαϊδεύοντας αυτιά και τα προβλήματα να διαιωνίζονται, είτε εκτός από διαπιστώσεις να προτείνεις και λύσεις που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αλλά να δυσαρεστήσουν κάποιους λίγους.

Δελιτζακης Γιωργος
Αν. Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΕΑΥΘ
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριοι συνδικαλιστές σας το είπαμε 100 φορές εμείς οι νέοι συνάδελφοι φεύγουμε από τα ΑΤ λογω του υποχρεωτικού ξυρίσματος....επιτέλους 2021 έχουμε σε όλη την Ευρώπη δεν ασχολούνται με τρίχες....αν θέλετε να μην αδειάζουν τα ΑΤ κάντε κάτι γιαυτο... νομίζεται είναι κάτι ασημαντο αλλά για την πλειοψηφία των συναδέλφων είναι μεγάλη υπόθεση...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχει δίκιο ο ανώνυμος που γράφει για το ξύρισμα, ποτε οι συνδικαλιστές θα το διεκδικήσετε επιτέλους;