Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90 eurobank

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η ΠΟΥΕΦ


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Θέμα: «Εξώδικη δήλωση - Προαναγγελία απεργίας».

 

Αξιότιμοι,

Σας διαβιβάζουμε την Εξώδικη Δήλωση – Προαγγελία Απεργίας της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)» όπως αυτή επιδόθηκε νομίμως, στους κ.κ. Υπουργό  Οικονομικών, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, με δικαστικό αντιπρόσωπο και παρακαλούμε όπως λάβετε γνώση.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ (279.1): Η ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και πάσης αρχής Εξώδικη Δήλωση – Προαγγελία Απεργίας της «Π.Ο.Υ.Ε.Φ.».

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ   Δ. Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                            

    Κωστίκας Γεώργιος                                                                           Στιβακτάκης Γεώργιος

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

                Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)» που εδρεύει στον Κορυδαλλό, Σολωμού 2, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

 

ΠΡΟΣ

1.            Τον Υπουργό  Οικονομικών, ως νόμιμο εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου, κατοικοεδρεύοντα  στην Αθήνα.

2.            Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατοικοεδρεύοντα  στην Αθήνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

3.            Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  κατοικοεδρεύοντα  στην Αθήνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

4.            Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατοικοεδρεύοντα  στην Αθήνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

 

 

Με την παρούσα, σας γνωρίζουμε ότι δια ομοφώνου αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. που έλαβε χώρα στον Κορυδαλλό ημέρα Παρασκευή  29 Οκτωβρίου 2021, αποφασίσθηκε να προβούμε σε συνεχόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις αρχομένης από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, καθ’ όλο το νόμιμο ωράριο εργασίας των μελών μας στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Τις ημέρες της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και του Καταστήματος Κράτησης.

 Η άνω απεργιακή κινητοποίηση λαμβάνει χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής με αρ. πρωτ. 13796/14.9.2021 και με θέμα: «Μεταγωγές Κρατουμένων για λόγους υγείας».

Αιφνιδιαστικά και παρά τα υπαρκτά αναγνωρισμένα από την υπηρεσιακή ιεραρχία προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης κατάλληλων μέσων για την εκτέλεση των ήδη υπαρχόντων καθηκόντων μας και παρά την αντίθετη εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, η κα Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής εξέδωσε την ως άνω απόφαση φωτογραφικά για το Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου, βάσει της οποίας διέταξε από 1.11.2021 οι μεταγωγές κρατουμένων σε νοσηλευτικά ιδρύματα θεραπευτήρια και λοιπές δομές υγείας για έκτακτους λόγους να πραγματοποιούνται από τους υπαλλήλους Εξωτερικής Φρούρησης και όχι από αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας [ΕΛ.ΑΣ] και οι λοιπές μεταγωγές για λόγους υγείας από 1.2.2022.

Η απόφαση αυτή τυγχάνει παράνομη, αντισυνταγματική και καταχρηστική.

Διακυβεύει δε άμεσα το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον και την δημόσια ασφάλεια, καθώς οι συνάδελφοι καλούνται χωρίς να έχουν διασφαλισθεί τα αναγκαία στοιχειώδη μέσα να εκτελέσουν αιφνιδιαστικά αντίστοιχη υπηρεσία.

                Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει σε περίπτωση που δεν ανασταλεί άμεσα η εκτέλεση της άνω απόφασης με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, ώστε στη συνέχεια με όρους ισότητας, αξιοκρατίας και καλόπιστης συνεννόησης να επιχειρηθεί να εξευρεθεί μια σταθερή λύση στα πλαίσια της νομιμότητας, να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμού του Καταστήματος Κράτησης.

                Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα και πιο συγκεκριμένα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ώστε να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

 

                                                                                  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 29/10/2021

 

                                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

                    -Ο-                                                                                          -Ο-

   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                 

 

         Κωστίκας Γεώργιος                                                                   Στιβακτάκης Γεώργιος

           
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια