Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατάσχεση ποσότητας-μαμούθ κοκαΐνης με ελληνικό άρωμα


Κινηματογραφική επιχείρηση των Αρχών της Γαλλίας και της Σενεγάλης, οδήγησε σε κατάσχεση ποσότητας-μαμούθ κοκαΐνης
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2021 σε θαλάσσια περιοχή του ατλαντικού ωκεανού, περίπου 220 μίλια ανοιχτά των ακτών της Σενεγάλης. 

Στην περιοχή αυτή, όπου έπλεαν πλοία του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας και πετούσαν γαλλικά αεροσκάφη, εντοπίστηκε σκάφος με την ονομασία «La Rosa», στο οποίο επέβαιναν μέλη διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών. 

Μετά από επιχείρηση πάνοπλων Γάλλων, ακινητοποιήθηκαν οι διακινητές και κατασχέθηκαν δύο τόνοι καθαρής κοκαΐνης, ενώ συνελήφθησαν τα πέντε μέλη του πληρώματος του σκάφους. 

apokalypsi-kataschesi-posotitas-mamoyth-koka-nis-me-elliniko-aroma0

Όπως αποκαλύπτεται, η επιτυχία είχε ελληνικό… άρωμα.

Το σκάφος με τα ναρκωτικά είχε περάσει από την Ιεράπετρα Κρήτης, όπου οι Έλληνες λιμενικοί είχαν την πληροφορία ότι μεταφέρει κοκαΐνη.

Το ελληνικό Λιμενικό, χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα, άρχισε να παρακολουθεί το σκάφος, έδωσε την κατάλληλη στιγμή την πληροφορία στις γαλλικές Αρχές και έτσι κατέστη εφικτό να συλληφθούν οι διακινητές και να κατασχεθούν τα ναρκωτικών.

Οι διακινητές είχαν τοποθετήσει την κοκαΐνη μέσα σε αδιάβροχους σάκους.

apokalypsi-kataschesi-posotitas-mamoyth-koka-nis-me-elliniko-aroma2

Αύριο Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας θα επισκεφτεί τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, στην Αθήνα και θα του μεταφέρει τις ευχαριστίες του για την καθοριστική συμβολή των ελληνικών Αρχών στην υπόθεση που θεωρείται από τους Γάλλους εξαιρετικά σημαντική. 

apokalypsi-kataschesi-posotitas-mamoyth-koka-nis-me-elliniko-aroma4

Γιάννης Σουλιώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια