Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Ταξιδιωτικό γραφείο" μεταναστών στα χέρια της ΕΛΑΣ


Ταξίδια στην Ευρώπη με κλεμμένες ελληνικές ταυτότητες προσέφεραν τα μέλη κυκλώματος διευκόλυνσης μετακίνησης παράνομων μεταναστών, το οποίο εξάρθρωσε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, με τη σύλληψη τριών μελών του.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, τα μέλη της σπείρας ελάμβαναν από 4.500 έως 6.000 από τους ενδιαφερόμενους μετανάστες, στους οποίους έδιναν είτε κλεμμένες ελληνικές ταυτότητες, με τις φωτογραφίες να μοιάζουν με τα πρόσωπα των μεταναστών, είτε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με πραγματικές φωτογραφίες.

Τους συνόδευαν στο αεροδρόμιο, τους έδιναν τις κάρτες επιβίβασης, τους συμβούλευαν να φορέσουν «δυτικά» ρούχα, να μιλούν αγγλικά στα αεροδρόμια, ενώ συχνά τους έδιναν και δεύτερο έγγραφο για να το χρησιμοποιήσουν στο επόμενο αεροδρόμιο.

Για την πλήρη αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος, διερευνώνται 6 υποθέσεις όπου φέρεται πως διοργάνωσαν την παράνομη προώθηση συνολικά 12 μεταναστών.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-14- δελτία ταυτότητας Ελλάδας,

-17- δελτία ταυτότητα ευρωπαϊκών χωρών,

-9- διαβατήρια ευρωπαϊκών χωρών,

-2- άδειες διαμονής ευρωπαϊκών χωρών,

πλήθος αποδείξεων μεταφοράς χρημάτων και αεροπορικών καρτών επιβίβασης

-4- κινητά τηλέφωνα

Τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι τρίτων προσώπων και έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα ή απολεσθέντα.

Οι συλληφθέντες, υπήκοοι Σουδάν, Αιγύπτου και Ερυθραίας, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Και που είναι το πρόβλημα;