Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Ξεσκονίζουν» την Ασφάλεια Πατρών – Έρευνα για τη διαχείριση «περίεργης» υπόθεσης


Στο μικροσκόπιο εσωτερικής έρευνας, που διετάχθη από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, βρίσκεται υπηρεσία της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ν’ αναφέρουν ότι «ξηλώθηκαν» ακόμα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι εστάλησαν για εξέταση στα κεντρικά της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην Αθήνα.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Σύμφωνα με πηγές της «Π», στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης (ΠΔΕ) που διενεργείται από έμπειρο αστυνομικό υποδιευθυντή, ελέγχεται ο τρόπος διαχείρισης από αξιωματικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας που αφορά στην υπόθεση σύλληψης τον περασμένο Απρίλιο 38χρονου Πατρινού που έκλεβε μηχανάκια και τα διέλυε σε δύο εργαστήρια – συνεργεία που διέθετε και στην απόδοση μέρος των χρημάτων από το κατασχεθέν ποσό των 8.670 ευρώ που βρέθηκε σε κατ΄ οίκον έρευνα, σε θύμα κλοπής δικύκλου που τυγχάνει να είναι ένστολος. Φέρεται, πως στον αστυνομικό δόθηκαν περίπου 4.000 ευρώ, που κατά δήλωσή του -στην αναφορά κλοπής του οχήματος- τα είχε στην μπαγκαζιέρα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Η «διαμαρτυρία» του δράστη προσερχόμενος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, όπου φέρεται να δήλωσε πως δεν ευθύνεται εκείνος για την κλοπή του δικύκλου του αστυνομικού -δεν εντοπίστηκε μεταξύ των κλεμμένων- και πως τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του δεν αποτελούν προϊόν της παράνομης δραστηριότητάς του, κινητοποίησε την Εισαγγελία Πατρών. Βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας για κατασχεθέντα χρήματα είναι η κατάθεσή τους στο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέχρι την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων. Διαδικασία που ως φαίνεται στην προκειμένη περίπτωση δεν ακολουθήθηκε.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Όπως πληροφορείται η «Π», κατά τη διενέργεια της ΠΔΕ που βρίσκεται σ’ εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο, έχουν κληθεί για καταθέσεις πρόσωπα «κλειδιά» στην υπόθεση και μετά από ενδελεχή συλλογή στοιχείων και αξιολόγηση αυτών, τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και εντός της προσεχούς εβδομάδας, να παραδοθεί το πόρισμα. Κατά πληροφορίες, το περιεχόμενο του αναμένεται «καυτό», πυροδοτώντας περαιτέρω εξελίξεις.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Για την ίδια υπόθεση διενεργήθηκε και εισαγγελική έρευνα, η οποία ετέθη στο αρχείο βάσει των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, ο φάκελος να ανοίξει και πάλι μετά τη διαβίβαση του πορίσματος της ΕΛΑΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Η έρευνα προκλήθηκε κατόπιν υποβολής έγγραφης αναφοράς προς τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας από αξιωματικό που κατείχε επιτελική θέση στην εν λόγω υπηρεσία, επικαλούμενος, εξ αφορμής δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου, «εσωτερικές» διαρροές με στόχο τη δυσφήμηση του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας.


Μαρία Παπαγιαννακοπούλου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια