Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Δίκαια αιτήματα για άμεση αποδοχή και επίλυση


Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ: Διανύουμε ήδη μια από τις χειρότερες περιόδους της πανδημίας του covid. Βρισκόμαστε στο κατώφλι του επερχόμενου χειμώνα και δυστυχώς όλες οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, αφού οι θάνατοι ήδη ξεπερνούν τους 100 (!) ανά ημέρα ξανά, ενώ οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας, ξεπερνούν τους 600 στις ΜΕΘ.

Η κατάσταση αυτή έχει φέρει, όχι μόνο το Σύστημα Υγείας, αλλά και ολόκληρη την Κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Το ΕΣΥ συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη ενάντια στην πανδημία. Οι αστυνομικοί συνεχίζουμε ακούραστα τη μάχη στο πλευρό της κοινωνίας, αλλά αν και έχουμε υποστεί πολλαπλές αναστολές των αδειών μας τα τελευταία δυο χρόνια, με κοινό παρανομαστή την υπερεργασία και δεν αμειβόμαστε καν, για το σύνολο της παρεχόμενης νυχτερινής εργασίας, εντούτοις η Κυβέρνηση δεν μας ενέταξε σε αυτά που ανακοινώθηκαν χθες για τους υγειονομικούς –και που καλώς έπραξε γι΄αυτούς. Είναι μια κίνηση που κατά την άποψή μας δεν αναγνωρίζει δυστυχώς ούτε τις προσπάθειες ούτε τον κόπο των αστυνομικών.

Για την αδιαμφισβήτητα σταθερή και αναντικατάστατη προσφορά του Αστυνομικού Προσωπικού σε όλες τις κρίσεις που έχει βιώσει η Χώρα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της κάτω από δραματικές συνθήκες, διαρκώς εξελισσόμενης υγειονομικής κρίσης, αξιώνουμε:

α) Την άμεση τροποποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων ωρών νυχτερινής απασχόλησης.

β) Τη θεσμοθέτηση οικονομικής επιβράβευσης, όλων των εμπλεκομένων Συναδέλφων στη διαχείριση κρίσεων, πολύ δε περισσότερο εξαιτίας και αυτής τούτης της νέας υγειονομικής έκρηξης του covid 19.

γ) Την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας.

δ) Ένα δίκαιο μισθολόγιο που θα ανταποκρίνεται στην διαρκή προσφορά και το έργο του Αστυνομικού Επαγγέλματος.

Ο Αστυνομικός είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας, εργάζεται και προσφέρει για τον Πολίτη και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι διότι κερδισμένη θα είναι και η Κοινωνία και η Αστυνομία.

Αναμένουμε επομένως από τον κ. Πρωθυπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του και να αναγνωρίσει εμπράκτως το ότι οι Αστυνομικοί είναι παντού και φέρουν επιτυχώς εις πέρας κάθε αποστολή που τους ανατίθεται για την Πατρίδα και τους Πολίτες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια