Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκπαίδευση Αστυνομικών σε θέματα καταπολέμησης Ρατσισμού και Διακρίσεων σε βάρος Ρομά


Ανάρτηση του Μιχάλη Λώλη: Σήμερα κλείνει ο δεύτερος κύκλος τεσσάρων διήμερων εκπαιδεύσεων Αστυνομικού Προσωπικού από Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε περιοχές της Αττικής με πληθυσμούς Ρομά. Οι συγκεκριμένες εκπαίδευσεις έρχονται να συμπληρώσουν το κύκλο εκπαιδεύσεων που έλαβε χώρα το καλοκαίρι με αποτέλεσμα την εκπαίδευση συνολικά 160 Αστυνομικών.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι στην εστιασμένη αυτή εκπαίδευση οι 160 Αστυνομικοί υπηρετούν στα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας περιοχών με πληθυσμούς Ρομά όπως τα Μέγαρα, την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τη Φυλή, το Ζεφύρι, το Μενίδι, την Ομόνοια, τον Άγιο Παντελεήμονα, το Χαλάνδρι, τη Παλλήνη, καθώς και Υπηρεσιών που ασκούν αστυνόμευση σε αυτές τις περιοχές όπως την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την Ο.Π.Κ.Ε. και τέλος από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Σημαντική επίσης είναι η συμμετοχή όλων των Αξιωματικών επικεφαλής των επιχειρησιακών ομάδων και Διοικητών των Τμημάτων των παραπάνω περιοχών οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση και είδαμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν.



Υπεύθυνος του προγράμματος JUSTROM3 του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι κ. Christos Iliadis, τον οποίο ευχαριστούμε ολόψυχα και κάνει σπουδαίο έργο στα θέματα Ρομά.

Ως Εμπειρογνώμονες και Εκπαιδευτές του Συμβουλίου της Ευρώπη, μαζί με την εξαίρετη δικηγόρο Alexandra Karagianni, αλλά όπως επεσήμανε ο κ. Ηλιάδης και άτομα που ανήκουμε οι ίδιοι σε ευάλωτες στο Ρατσισμό κοινωνικές ομάδες. Αναπτύξαμε όλα τα ζητήματα γύρω από τη τυπολογία και τη νομική προστασία των Ρομά όπως ισχύει για όλες τις ευάλωτες στο Ρατσισμό και τις Διακρίσεις κοινωνικές ομάδες, καθώς και τη νομολογία του ΕΔΔΑ και παράλληλα η Αλεξάνδρα ανέπτυξε περαιτέρω τα θέματα Αστυνόμευσης και καλών πρακτικών και επανασύστησε τους Ρομά και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά τους χαρακτηριστικά με σκοπό να σπάσουμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις σε βάρος τους, αναλύοντας το φαινόμενο του αντιτσιγγανισμού.

Μαζί μας συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Αρχηγείου ο Ανθυπαστυνόμος Kimon Tollias ο οποίος έθεσε το πλαίσιο της στρατηγικής της Ελληνικής Αστυνομίας στα ζητήματα Ρατσισμού και Διακρίσεων.

Τέλος, ευχαριστούμε το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομία για την άψογη συνεργασία και την υποστήριξη δίνοντας έτσι θετικό στίγμα στην κοινωνία και όχι μόνο.









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Λάμπρος είπε…
Και για πες μας ρε Μιχάλη τι μάθατε εκεί?Πως να μπείτε στον καταυλισμό όταν βρέχει σφαίρες χωρίς να σας πουν ρατσιστές??
Ο χρήστης Νεκταριος είπε…
Τον ρατσισμό που βιώνουν όσοι μένουν κοντά σε καταυλισμούς Ρομά να ρωτήσετε να μάθετε λίγο. Έλεος που αν παςστην Ευελπίδων μόνο Ρομά βλέπεις