Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε μή εμβολιασμένος στρατιωτικός - Ερώτηση του ΚΚΕ


Ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Αναστολή καθηκόντων και απλήρωτοι στρατιωτικοί λόγω μη εμβολιασμού τους

Μέσω εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) καθώς και αντίστοιχο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), τα εν λόγω συνδικαλιστικά σωματεία των στρατιωτικών διαμαρτύρονται, διότι στρατιωτικός, που υπηρετεί με διοικητικά καθήκοντα σε Υγειονομική Μονάδα της Ξάνθης,  έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων του από τις 3 Σεπτεμβρίου 2021, εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει εμβολιαστεί.

Ο στρατιωτικός αυτός είναι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων, αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης καθόσον το μήνα Νοέμβριο έλαβε μηδενικές αποδοχές.

Με αφορμή το ανωτέρω γεγονός, το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, αναδεικνύει τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε αναστολή καθηκόντων, καθώς και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Είναι άλλωστε γνωστό, με έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας ότι, η κυβέρνηση υποχρέωσε τα ανεμβολίαστα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, να έχουν λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και σε περίπτωση δε μη τήρησης αυτής της υποχρέωσης να τους επιβάλλεται το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής των καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και να τους περικόπτεται ο μισθός, κατά το χρόνο αναστολής των καθηκόντων τους, ο οποίος ακόμη περισσότερο δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η ανεπάρκεια της πολιτικής της κυβέρνησης, σχετικά με τη δημιουργία συνθηκών καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού και κατά συνέπεια και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αδιέξοδη και “τιμωρεί” βάναυσα και τα μέλη των οικογενειών τους.

Το ΚΚΕ έχει απορρίψει αυτόν τον εκβιασμό της κυβέρνησης καταψηφίζοντας μάλιστα τη σχετική τροπολογία της κυβέρνησης.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της απαράδεκτης και επικίνδυνης πολιτικής της “ατομικής ευθύνης” στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Πίσω από αυτά τα μέτρα, επιχειρεί να κρύψει την προκλητική έλλειψη μέτρων προστασίας του λαού, την απαράδεκτη κατάσταση του επικίνδυνα υποστελεχωμένου δημόσιου τομέα της υγείας, της σχεδόν ανύπαρκτης δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς καθώς και τις αντιφατικές τοποθετήσεις και μέτρα που αφήνουν εκτεθειμένο το λαό, τόσο απέναντι στην πανδημία όσο και στην αντιμετώπιση όλων των άλλων αναγκών του στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, την ίδια στιγμή “κουνάει το δάκτυλο” στο λαό και στους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχτούν αυτήν την πολιτική και σε αντίθετη περίπτωση τους απειλεί ακόμη και με την περικοπή του μισθού τους ή και με την απόλυσή τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

•             Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων;

•             Ποια τα στατιστικά στοιχεία σήμερα, του εμβολιασμένου και ανεμβολίαστου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια