Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εορτασμοί Πολυτεχνείου: Κανονικά οι εκδηλώσεις - Αυξημένα αστυνομικά και υγειονομικά μέτρα


Επέτειος Πολυτεχνείου με αυξημένα αατυνομικά μέτρα, λόγω... άρσης των περιορισμών της πανδημίας και πρόσφατων εντάσεων στα πανεπιστήμια.

 Την πρώτη σύσκεψη με τους Πρυτάνεις, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενόψει του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου. "Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις, τους φοιτητές, τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν, να τιμήσουν την επέτειο με ειρηνικό τρόπο. Για να πρυτανεύσουν τα μηνύματα που ήθελαν να περάσουν όσοι αγωνίστηκαν", δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθύνοντας έκκληση για αποφυγή εντάσεων.

Στη σύσκεψη που έδωσε το παρών και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., τέθηκαν επί τάπητος τα επιχειρησιακά μέτρα, αλλά και η συνεργασία που πρέπει να αναπτυχτεί ανάμεσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την αστυνομία, για την ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων μνήμης.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το πότε θα πρέπει να παραδοθεί το Πολυτεχνείο για φύλαξη στην αστυνομία, ενώ παράλληλα η ηγεσία της Αστυνομίας επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας και επικοινωνίας από τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν σχέδια ακόμα και για ενδεχόμενη κατάληψη αιθουσών, πριν την έναρξη των εορτασμών.

Όπως σημειώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., θα είναι η πρώτη χρονιά που οι εορτασμοί θα γίνουν χωρίς τους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις λόγω πανδημίας, ενώ τα πρόσφατα περιστατικά βίας που παρατηρήθηκαν στα πανεπιστήμια δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν ένα κλίμα έντασης και επεισοδίων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η προσέλευση στο Πολυτεχνείο θα γίνει κανονικά και το ίδρυμα θα μείνει ανοιχτό κατά τον εορτασμό, ενώ θα συστήνεται σε όλους να διατηρούν αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.

"Καλέσαμε τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων μας προκειμένου να συνεργαστούμε, ώστε ο εορτασμός να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καθώς, η πανεπιστημιακή κοινότητα πρωτοστατεί κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου", ανέφερε μετά το πέρας της σύσκεψης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας ότι "η ΕΛ.ΑΣ. θα συμβάλει με οργανωμένο, σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο στην τήρηση της τάξης και της ασφάλειας στους δρόμους της Αθήνας, σε όλη τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού".

 

 


Παναγιώτης Σπυρόπουλος

https://www.thetoc.gr











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια