Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Δελιτζάκης: Περί του Μεταγωγών Θεσσαλονίκης το ανάγνωσμα


Δημοσιεύουμε κείμενο του Γιώργου Δελιτζάκη: Ένας χρόνιος ασθενής θέλει δραστική θεραπεία και όχι ελαφρά παυσίπονα. Διαχρονικά το μεταγωγών θεωρείτο υπηρεσία «Β' κατηγορίας» και ως έτσι την αντιμετώπιζε η ηγεσία. Έτσι αντί να την αναβαθμίζουν και να την θωρακίζουν, με υποδομές, υλικά και νομικά μέσα (δεν γίνεται ο εκάστοτε Δ/ντης φυλακών να αρνείται να παραλάβει κατάδικους, κατά παράβαση σχετικών διατάξεων της νομοθεσίας και χωρίς καμία συνέπεια), την υποβάθμιζαν διαχρονικά, φορτώνοντας το βάρος της διαχείρισης «στο αναρμόδιο» χαμηλόβαθμο προσωπικό. Αυτονόητο η εμπλοκή του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης για την εξέταση των κρατουμένων, αλλά αντί για το προσωρινό μέσω των αποσπάσεων θα μπορούσε, η ηγεσία να τοποθετήσει τους νέους υπό μετάθεση συναδέλφους.

 Έτσι η ενίσχυση θα ηταν ουσιαστική με μόνιμη δύναμη, με νέο προσωπικό και πιο δίκαιο για  το λοιπό προσωπικό όπου η τυχόν μετακίνηση θα επέφερε εκτός από την υπηρεσιακή δυσλειτουργία αλλά και την οικογενειακή, καθώς φοβάμαι ότι η επιλογή του προσωπικού δεν θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια και θα δούμε πάλι 55αρηδες και πολύτεκνες γυναίκες. 

 

Δελιτζάκης Γιώργος 

Αν. Δ/σιων Σχέσεων της ΕΑΥΘ

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

 

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνω με όσα λες πλην όμως οι 55αρηδες πληρώνονται για τα χρόνια τους όπως και οι πολύτεκνες γυναίκες...ο καθένας πληρώνεται για τα χρόνια του με λίγα λόγια...αλλιώς θα παίρναμε όλοι τα ίδια χρήματα...