Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι δεν είπε για την Πολεμική Αεροπορία στην εορταστική του ομιλία ο ΥΕΘΑ; Οι πραγματικές ανάγκες της


Στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής για την εορτή της ΠΑ, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε για την προσπάθεια ενίσχυσης της ΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 είναι δύο προγράμματα που δικαιολογούν αυτή την άποψη.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος μίλησε για τη «δρομολόγηση αναβάθμισης των F-16 Block-50» η οποία όμως συνεχώς αναβάλλεται για λόγους αδιευκρίνιστους! Τρεις φορές είχε προγραμμτιστεί να περάσει από τη Βουλή, τρεις φορές με δικαιολογίες μάλλον αστείες αναβλήθηκε. Τα F-16 block 50 ήταν τα πρώτα που θα ΄πρεπε να μπουν στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού…

Μίλησε για τα μεταγωγικά αεροσκάφη και την απρόσκοπτη υποστήριξη τους…Ωστόσο απ΄ όσα έχουν γίνει γνωστά, υπάρχει μία…εξαγωγή μεταγωγικών αεροσκαφών στο εξωτερικό για συντήρηση! Μαθαίνουμε ότι το σχέδιο για …αποσυναρμολόγηση C-130 και μεταφοράς τους στο Ισραήλ προχωρά! Οι πιθανότητες να ξαναδούμε τα αεροσκάφη είναι μηδαμινές όπως λένε οι ειδικοί…

Η κατάσταση στο στόλο των μεταγωγικών αεροσκαφών είναι τραγική και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε αριθμούς, αν και λίγο πολύ είναι γνωστοί. Ίσως λοιπόν από το να εξετάζουμε διάφορες παράδοξες και σίγουρα αναποτελεσματικές λύσεις που θα αποδειχτούν πεταμένα λεφτά, καλό θα ήταν να να κρατήσουμε τα χρήματα και να εξετάσουμε έτοιμες λύσεις. Η Βρετανία δίνει C-130J και είναι ένα ερώτημα αν έχουμε εξετάσει αυτή τη λύση, αντί να αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγοράσουμε μεταχειρισμένα…Eurofighter των Βρετανών! Με τέσσερα τέτοια μεταγωγικά η ΠΑ λύνει το πρόβλημα της για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέλος να ρωτήσουμε αν κάποιος θυμάται ότι έχουμε και κάποια μεταγωγικά αεροσκάφη που τα χρυσοπληρώσαμε αλλά σπανίως τα είδαμε στον αέρα. Αναφερόμαστε στα C-27.Γνωρίζει η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΑ την κατάσταση που βρίσκονται. Το ερώτημα είναι αν προτίθεται να κάνει κάτι για να την αλλάξει και τα αεροσκάφη να μπορέσουν να προσφέρουν στο πτητικό έργο της ΠΑ.

Κι επειδή πολλοί θα πουν που να βρεθούν τα χρήματα, θα αναφερθούμε σ΄ ένα ακόμη «επίτευγμα» στο οποίο αναφέρθηκε ο ΥΕΘΑ. Στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Καλαμάτας για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος ,κυρίως για το κόστος του, το οποίο εκτινάχθηκε στα 2 δις. Χρήματα λοιπόν φαίνεται ότι υπάρχουν ,αλλά καλό θα ήταν να πηγαίνουν εκεί που πραγματικά είναι χρήσιμα.

Την ΠΑ δεν την βοηθούν τα λόγια στην Εορτή του Προστάτη της, αλλά τα έργα

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια