Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Μπαλάσκας: Ελπίζω ότι το τρένο που λέγεται 'Αμεση Δράση θα μπορέσει να κρατηθεί γερά στις ράγες του


Παραθέτουμε ανάρτηση του Χρήστου Μπαλάσκα: Α-100. Ένας κωδικός ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο τον τελευταίο καιρό. Η διεύθυνση άμεσης δράσης Αττικής απο το έτος 1959 που ιδρύθηκε, κάθε δύο χρόνια αλλάζει διοικητή. Συνήθως φέρει τον βαθμό του Ταξιάρχου , χωρίς να αποκλείεται ο εν λόγω να φέρει τον βαθμό του Α/Δ. 

Στα τριάντα και βάλε χρόνια που υπηρετώ στην άμεση δράση, έχω δεί πάνω απο δεκπέντε διοικητές να διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Αρκετοί ήταν απαράδεκτοι. Μερικοί ήταν φοβητσιάρηδες. Άλλοι αποδείχθηκαν άξιοι. Υπήρξαν μερικοί οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο της Α.Δ. κι όμως αποδείχθηκαν πολύ καλύτεροι απο αυτούς οι οποίοι προέρχονταν μέσα απο τα σπλάχνα της υπηρεσίας. 

Γενικά η Α.Δ. είχε διάφορες διακυμάνσεις, ανάλογα με το ποιός την διοικούσε. Μερικοί έγιναν υποχείρια κακής ποιότητας συνδικαλιστών και άλλοι ασκούσαν διοίκηση με γνώμωνα την δικαιοσύνη κρατώντας ισορροπίες. 

Πρίν λίγες ημέρες τον κωδικό Α-100 έλαβε νέος διοικητής. Ελπίζω ότι το τρένο που λέγεται άμεση δράση θα μπορέσει να κρατηθεί γερά στις ράγες του και ότι θα συνεχιστεί η παράδοση η οποία την θέλει να είναι η αιχμή του δόρατος για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Εύχομαι καλή επιτυχία στον νέο Α-100, καθώς και στον νέο Α-101.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια