Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνεργασία Ανεξάρτητων Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας: Να μην αλλοιωθεί ο σκοπός του συνδικαλισμού


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σκοπός του συνδικαλισμού στον χώρο της ΠΟΑΞΙΑ, αλλά και ευρύτερα στην Ελληνική Αστυνομία, είναι κατά κύριο λόγο η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας σε επίπεδο εργασιακών συνθηκών, οικονομικών απολαβών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καθώς και όταν χρειάζεται να παρεμβαίνει για να καταγγείλει παραβιάσεις των νόμων και των κανονισμών που αφορούν τους Αστυνομικούς απ’ όπου κι αν προέρχονται αυτές.

Όμως, ιδιαίτερα από την αρχή της "πρόσφατης" οικονομικής κρίσης έως και σήμερα, παρατηρείται με αυξητική τάση το φαινόμενο της αλλοίωσης του σκοπού του συνδικαλισμού. Οι μεγάλες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό (υπολογιστές, μπουφάν, αλεξίσφαιρα, γραφική ύλη κ.α.) της Ελληνικής Αστυνομίας, ακόμη και σε τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια των συναδέλφων μας, καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από συνδικαλιστικούς φορείς ή με χορηγίες που αυτοί ανευρίσκουν, αντί να καλύπτονται από την πολιτεία που είναι υποχρέωση της.

Είμαστε θετικοί σε κάθε αναγκαία κάλυψη των ελλείψεων που παρουσιάζονται, όμως δεν θα πρέπει να καταλήγουμε σε αλλοίωση του σκοπού του συνδικαλισμού. Τα προβλήματα πρέπει να εντοπίζονται από την διοίκηση και να αναφέρονται ιεραρχικά. Σε περίπτωση που ένα δίκαιο αίτημα δεν ικανοποιείται από την ηγεσία τότε πρέπει να παρεμβαίνει ο συνδικαλισμός, αρχικά για να στηρίξει το αίτημα και μόνο όταν εξαντληθούν τα περιθώρια για να "υποκαθιστά" το κενό της πολιτείας, με εξαίρεση την περίπτωση ελλείψεων που έχουν επείγοντα και εξαιρετικό χαρακτήρα.

Αυτό τον τρόπο δράσης πρέπει να επιδιώκουμε σε ένα διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας.


synergasiaanexart.blogspot.com









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια