Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκλογές Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας: Κοινές θέσεις των υποψηφίων της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:Κοινές θέσεις των υποψηφίων της  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ενόψει των εκλογών στην Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κ. Μακεδονίας:

1. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.

Να εφαρμοστεί ένα σύγχρονο μισθολόγιο που να περιλαμβάνει πλήρη εφαρμογή όλων των δικαστικών αποφάσεων και αυξήσεις για την κάλυψη των ριζικών αναγκών μας.

Να υπάρξει  σταδιακή επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, στα πλαίσια μιας γενικότερης φυσικά αντίστοιχης οικονομικής αναπτυξιακής πολιτικής .

2. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ.

Να διαμορφωθεί ένα δίκαιο  βαθμολόγιο, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες υπηρεσιακές ανάγκες και σε αντίθεση με το πρόσφατο θα έχει πραγματικά μακροπρόθεσμη προοπτική, καθώς αυτό δεν έλαβε υπόψη σειρά παρενεργειών που θα παρουσιαστούν στο προσεχές μέλλον.

3. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ - ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ.

Να αναγνωριστεί το αστυνομικό επάγγελμα ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Να υπάρξει σύγχρονος κανονισμός ασφάλειας στις εγκαταστάσεις των αστυνομικών υπηρεσιών.

4. ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

Να χορηγηθεί έκτακτο  επίδομα αντίστοιχο με αυτό που χορηγήθηκε σε άλλες υπηρεσίες, το οποίο θα αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά όλου του αστυνομικού προσωπικού στην μακρά περίοδο της πανδημίας, κάτι που άλλωστε είναι και ανεκπλήρωτη υπόσχεση της πολιτείας.

5. ΚΡΙΣΕΙΣ.

Να θεσμοθετηθεί ρεαλιστικό και αξιοκρατικό σύστημα κρίσεων που να εξασφαλίζει αντικειμενικότητα και διαφάνεια. Για τον σκοπό αυτό να υπάρξει δίκαιη μοριοδότηση υπηρεσιών.

6. ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.

Να υπερασπιστούμε τα καλώς νοούμενα κεκτημένα του αστυνομικού προσωπικού (όπως π.χ. το αμετάθετο των Υποδιευθυντών).

7. ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ.

Οι αστυνομικοί κάτοχοι ακαδημαϊκών τίτλων υφίστανται σαφή διάκριση σε βάρος τους, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, τόσο ως προς τις οικονομικές απολαβές τους όσο και ως προς τη βαθμολογική τους  εξέλιξη. Οι συνάδελφοι αυτοί μπορούν να αξιοποιηθούν από την υπηρεσία ανάλογα με τις σπουδές που έχουν.

8. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Να δρομολογηθεί  άμεσα αλλαγή του ισχύοντος Πειθαρχικού Δικαίου, με απλοποίηση και επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας στην κατεύθυνση ενός παιδαγωγικού και όχι εξοντωτικού χαρακτήρα του πειθαρχικού δικαίου. Θα περιοριστεί παράλληλα και μεγάλος όγκος εργασίας στους Αξιωματικούς που χειρίζονται πειθαρχικές υποθέσεις.

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Να ενισχυθούν οι μάχιμες υπηρεσίες με παροχή κινήτρων για στελέχωση των καίριων και  υποστελεχωμένων και ιδιαίτερα σε νέο σε ηλικία και βαθμούς προσωπικό. Παράλληλα  απαγκίστρωση από κάθε είδους πάρεργο το οποίο επιβαρύνει τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του συνόλου του προσωπικού.

10. ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

Να θεσπιστεί ενιαία ωρομίσθια οικονομική αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση πέραν του προβλεπόμενου από το Π.Δ. 394/2001 για τον χρόνο εργασίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. 

11. ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματος Μετεκπαίδευσης - Επιμόρφωσης, με δίκαιη πρόσβαση σε όλο το αστυνομικό προσωπικό.

12.  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Στήριξη από την πολιτεία του διαρκώς βαλλομένου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος των Αστυνομικών.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ

ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια