Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άσκηση επέμβασης δυνάμεων του Γ’ΣΣ και της Πολιτικής Προστασίας με σενάριο μεγάλο σεισμό στη Θεσσαλονίκη


Η Θεσσαλονίκη χτυπήθηκε εν μέσω πανδημίας του Κορονοϊού, από μεγάλο σεισμό, με καταστροφικές συνέπειες. Αυτό περιλαμβάνει το σενάριο άσκησης του Στρατού και της Πολιτικής προστασίας, που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, το πρωί, στη συμπρωτεύουσα.

Στο 873 Α/Κ Στρατόπεδο Κακιούση (Αμπελοκήπων – Μενεμένης), δυνάμεις του Γ’ΣΣ, της Ελληνικής Αστυνομίας, Της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα διεξάγουν από κοινού άσκηση προσομοίωσης Μείζονος Ατυχήματος, που φέρει τη μυθική ονομασία ”ΤΥΦΩΕΥΣ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, σκοπός της Άσκησης είναι η εξάσκηση και επίδειξη των μηχανισμών και των διαδικασιών και μέσων του Στρατού Ξηράς, για την αντιμετώπιση ενός μείζονος ατυχήματος σε αστικό ιστό και θα περιλάμβανει αντιμετώπιση πυρκαγιάς και σεισμού.

Να σημειώσουμε ότι άσκηση αυτού του μεγέθους, για την αντιμετώπιση μείζονος ατυχήματος, γίνεται για πρώτη φορά εντός της συμπρωτεύουσας και εντάσσεται στο δόγμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για αναβάθμιση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με την πολιτική προστασία, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Την άσκηση θα παρακολουθήσουν ο Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας και ο Διοικητής του Γ’ΣΣ, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά με τους επιτελείς την διεξαγωγή της.

 

Του Ηλία Προύφα

https://www.kranosgr.com










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια