Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΚΑ Σερρών: Συγχαρητήρια στο Τμήμα Τροχαίας


Παραθέτουμε δημοσίευση του ΕΚΑ Σερρών: Η ΟΕΠΤΑ του Τ.Τ Σερρών κατάφερε κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και πολυ απαιτητικό σε γνώσεις και ειδικού χειρισμού κατα τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου. Πρωινές ώρες της 5/11 σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα Βουλγαρικής ταξινόμησης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη εγκατεστημένου παράνομου λογισμικού εντός της συσκευής ελέγχου (hacking) το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να παραποιεί τα δεδομένα καταγραφής του.

Ο τρόπος αυτός επέμβασης είναι ο πιο σύγχρονος κι αυτός που δεν αφήνει σημάδια αναγνώρισης-ταυτότητας του δράστη. Οι χειρισμοί ήταν απόλυτοι και με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα προκειμένου να "δεθεί " ο έλεγχος και να οδηγηθεί το όχημα στο συνεργείο για αντικατάσταση ταχογράφου. Ο οδηγός του οχήματος παρατηρώντας τις άρτιες κινήσεις των συναδελφων, αποφάσισε στο τελος να δώσει και τον κωδικό ενεργοποίησης του παράνομου λογισμικού (ο οποιος ήταν ήδη αχρείαστος). Οι ενέργειες αυτές απαιτούν πέραν απο νομικές γνώσεις και γνώσεις τεχνικών δεδομένων ακόμα και μηχανολογίας οχημάτων.

Διάρκεια ελέγχου του οχήματος: 3 ώρες.
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τ.Τ Σερρών για τις γνώσεις, τον επαγγελματισμό και τον υπηρεσιακό ζήλο που επέδειξαν...!









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια