Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αστυνομικών για συνωστισμό κρατουμένων στο Μεταγωγών


Συγκέντρωση έξω από την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ αστυνομικοί.
Οι ίδιοι, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων αλλά και για τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως η διαμαρτυρία έρχεται δύο μέρες μετά το τραγικό περιστατικό αυτοχειρίας ενός κρατουμένου στο Μεταγωγών.
Μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τονίζουν πως στα κρατητήρια είναι “στοιβαγμένοι” πάνω από 90 κρατούμενοι, οι αστυνομικοί που υπηρετούν είναι ελάχιστοι για να το διαχειριστούν και εκτίθενται καθημερινά τόσο προσωπικά όσο και υπηρεσιακά.
Μάλιστα, ζητούν από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης αυτών των ανθρώπων και της εργασίας των συναδέλφων τους.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:
“Δυο μέρες μετά το τραγικό περιστατικό αυτοχειρίας ενός κρατουμένου της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών – Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη.
Στα κρατητήρια είναι κυριολεκτικά “στοιβαγμένοι” πάνω από 90 κρατούμενοι και η Ηγεσία δεν έχει κάνει το παραμικρό για να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης αυτών των ανθρώπων και της εργασίας των συναδέλφων μας.
Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να είμαστε το εύκολο θύμα που εξιλεώνει τις παραλείψεις της. Ηγεσίας και των αρμόδιων Διευθυντών.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους συναδέλφους να συγκεντρωθούν σήμερα 11-11-2021 και ώρα 19:00 έξω από την έδρα της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους κάθε μέρα είναι εκτεθειμένοι υπηρεσιακά και προσωπικά.
Στην αδιαφορία της Ηγεσίας θα απαντήσουμε ηχηρά και θα φτάσουμε όπου χρειαστεί για να μην δούμε άλλους συναδέλφους να βγαίνουν άδικα σε διαθεσιμότητα για να καλύψουν τα ανομήματα άλλων”.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια