Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναίρεση για την αποφυλάκιση Πατέλη άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου


Την άσκηση αναίρεσης στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, που αποφυλάκισε τον πυρηνάρχη και αρχηγό του τάγματος εφόδου της ΧΑ στη Νίκαια, Πατέλη, αποφάσισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης, ο οποίος ανέλαβε να μελετήσει το φάκελο της προκλητικής αυτής απόφασης, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα.

Θυμίζουμε ότι ο Πατέλης, αρχηγός του δολοφονικού νεοναζιστικού τάγματος εφόδου της Νίκαιας, καταδικασμένος σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (μιλάμε για ποινή-χάδι), αποφυλακίστηκε με μια προκλητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με ψήφους 3-2. Πρόεδρος ήταν η Ουρανία Κουζέλη, που είχε ψηφίσει και υπέρ της αποφυλάκισης των Γρέγου και Αποστόλου (τότε μειοψήφισε όμως), ενώ την αποφυλάκιση του νεοναζιστή εγκληματία είχε προτείνει και ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας, που είχε αντικαταστήσει τη συνάδελφό του Δ. Καλαϊτζίδου (λόγω αναρρωτικής άδειας, ειπώθηκε).

Αυτό που απομένει τώρα είναι να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες για να επιστρέψει στη φυλακή ο Πατέλης. Την αναίρεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα εξετάσει ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή, η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών θα διαγραφεί και η αίτηση αποφυλάκισης  του Πατέλη θα εξεταστεί εκ νέου, από μηδενκή βάση, από το ίδιο δικαστήριο με διαφορετική σύνθεση.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια