Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθησαν δύο νεαροί για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας


Ένας… αιώνιος φοιτητής και ένας απόφοιτος ΤΕΙ, 25 και 21 ετών αντίστοιχα, συνέλαβαν στην Αθήνα τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς -όπως αποδείχθηκε από την έρευνά τους- πωλούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

 

Οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί σερφάροντας σε γνωστή πλατφόρμα, στην οποία διακινείται τέτοιου είδους υλικό, διαπίστωσαν ότι δύο από τους πωλητές είναι στη χώρα μας και έτσι κίνησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να τους εντοπίσουν.

Στις έρευνες, που έκαναν στα σπίτια των δύο νεαρών συλληφθέντων, εντόπισαν πέντε εσωτερικούς σκληρούς δίσκους με πορνογραφικό υλικό παιδιών κάτω των δεκαπέντε ετών, το οποίο όμως δεν είναι ελληνικής παραγωγής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας και η διακίνηση του υλικού δείχνει ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν απόλυτη γνώση των πράξεών τους.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, ενώ οι δύο συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή. 

 

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια