Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Ξεκίνησαν για μεταγωγή και… έμειναν στο δρόμο από μπαταρία


Τραγικά τα όσα συμβαίνουν στο Κέντρο Κράτησης Πάτρας,  με το ένα και μοναδικό όχημα  σαράβαλο, που έχει διατεθεί στην Εξωτερική φρουρά και με το οποίο εντέλλονται να πραγματοποιούν και μεταγωγές. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες,  στη διάρκεια μεταγωγής το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε εν μέση οδό,  αφού έμεινε από μπαταρία…

Όταν οι φρουροί προσπάθησαν να εισέλθουν σε αυτό ήταν αδύνατο, αφού διαθέτει ολοκληρωμένο ηλεκτρομαγνητικό κύκλωμα στις κλειδαριές του,  και δεν άνοιγαν ούτε με το κλειδί. Έπειτα από αρκετή ώρα ο οδηγός του-ειδικός φρουρός, κατόρθωσε να ανοίξει το Πορτ μπαγκάζ, και να μπει από εκεί στο εσωτερικό του οχήματος. Στη συνέχεια άνοιξε το καπό του οχήματος, και… ζήτησε  ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ  από ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τυχαία περνούσε,  και του έδωσε ρεύμα με καλώδια.

 

Το πιο πάνω τραγικό περιστατικό, που έθεσε σε κίνδυνο τόσο τους εξωτερικούς φρουρούς όσο και τον κρατούμενο  που μετήγαγαν,  είχε αναφερθεί στη διεύθυνση της φυλακής. Και όμως,  η διεύθυνση της φυλακής όχι μόνο αδιαφόρησε και δεν φρόντισε για την επισκευή του οχήματος, αλλά επιπλέον τρεις ημέρες μετά το περιστατικό, έδωσε εκ νέου διαταγή για μεταγωγή. Στη συνέχεια,  όταν οι εξωτερικοί φρουροί δικαίως αρνήθηκαν, ο διευθυντής υπέβαλε μήνυση εναντίον τους και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και μεταγωγή τους στο τοπικό Α.Τ, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ρητή εντολή του εισαγγελέα.

Μπάχαλο…

 

Είναι προφανές πως υπάρχει θέμα διοίκησης και οργάνωσης,  όχι μόνο στη διεύθυνση της συγκεκριμένης φυλακής,  αλλά και στη Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής υπό την κ Νικολάου,

η οποία οφείλει να γνωρίζει τα χάλια που επικρατούν σε όλες τις φυλακές και να μεριμνήσει, έστω και με ανάθεση-από τις τόσες που έχει κάνει-να εφοδιάσει τις φυλακές με τα αναγκαία υλικά και οχήματα,  ώστε οι κρατικοί υπάλληλοι να ασκούν τα καθήκοντά τους ασφαλώς.


Στέφανος Παπαδόπουλος 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια