Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το παραδοσιακό τρόφιμο για γερή άμυνα, χαμηλή πίεση και δυνατά οστά


Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του, όπως το ασβέστιο, τα προβιοτικά, το κάλιο και η βιταμίνη Β12, βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών και στη διατήρηση γερών οστών, ενώ συμβάλλουν γενικότερα στην καλή σωματική και ψυχική υγεία - Διαβάστε αναλυτικά τα οφέλη αυτού του πασίγνωστου τροφίμου και εντάξτε το σήμερα στη διατροφή σας

Το κλασικό παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό γαλακτοκομικό προϊόν με χαμηλά λιπαρά, πλούσια γεύση και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Θεωρείται ένα φυσικό καλλυντικό με αντιγηραντική δράση, αλλά και ένα πολύτιμο εργαλείο για το σύνολο του οργανισμού.

Τα προβιοτικά μας κρατάνε υγιείς και χαρούμενους

Το γιαούρτι περιέχει πολλά προβιοτικά, δηλαδή υγιεινά βακτήρια που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση των στομαχικών προβλημάτων, όπως η διάρροια και ο πόνος.

«Τα βακτήρια αυτά ζουν φυσιολογικά στο έντερό μας και μας κρατούν υγιείς. Χωρίς μια σωστή ισορροπία καλών βακτηρίων από τα προβιοτικά, τα πολλά ‘κακά’ βακτήρια μπορεί να συσσωρευθούν και να βλάψουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα«, αναφέρει η πιστοποιημένη διατροφολόγος Shane Griffin.

Και καθώς το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να πυροδοτήσουν στομαχικά προβλήματα, το έντερο στέλνει σημάδια και με άλλο τρόπο. Μια μελέτη βρήκε ότι τα προβιοτικά μπορούν, επίσης, να επηρεάσουν τον εγκέφαλο, ενώ άλλοι ότι μειώνουν την τάση του ατόμου για δυσφορία και σκέψεις θλίψης ή πρόκλησης πόνου σε άλλους ή στο ίδιο.

 




https://www.protothema.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια