Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίθεση ιερέα με βιτριόλι: Στη φυλακή ξανά μετά την απολογία – Αναμένεται απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την κατηγορία


Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο ιερέας που επιτέθηκε τον περασμένο Ιούνιο με βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες, μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής του απολογίας.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στην 24η ανακρίτρια ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο αντικρούει την εις βάρος του κατηγορία. Μόλις ολοκλήρωσε τις εξηγήσεις του, επέστρεψε στη φυλακή αφού έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούνιο και για τα ίδια πραγματικά περιστατικά δε χωρεί νέα προφυλάκιση.

Μετά το πέρας της ανάκρισης αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα και αμέσως μετά του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, σχετικά με το για ποια κατηγορία θα παραπεμφθεί.

Όπως έγραφε το dikastiko.gr ο ιερέας κλήθηκε σε νέα απολογία μετά την απόφαση της ανακριτρίας να μετατρέψει την αρχική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Στην απόφαση αυτή, συνέβαλαν όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι. Καθοριστικός παράγοντας, όμως, υπήρξε και η έκβαση της πολύκροτης δίκης της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να καταδικάζει την δράστιδα της επίθεσης, Έφη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Από την πλευρά, πάντως, του συνηγόρου του ιερέα, Ανδρέα Θεοδωρόπουλου, είχε εξαρχής υποστηριχθεί πως η κατηγορία δεν ευσταθεί λόγω και της μακρινής απόστασης από την οποία έριξε το βιτριόλι στα θύματα του. Ο ίδιος ο ιερέας είχε ωστόσο δηλώσει πως ουσιαστικά εμπνεύστηκε από την επίθεση της Έφης στην Ιωάννα και οδηγήθηκε να παραγγείλει το βιτριόλι. «Από την Έφη το είχα δει και μου είχε έρθει κάποια στιγμή στο μυαλό μου» ανέφερε.

Ο ιερέας κρίθηκε προφυλακιστέος στα τέλη Ιουνίου, μετά την πρώτη απολογία του, παρ’ ότι στο υπόμνημά του ζητούσε να μην προφυλακιστεί καθώς «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα υγείας του».

Ισχυρίστηκε στο υπόμνημα του ότι πάντα ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του, γεγονός – που όπως εξηγεί – επιβεβαιώνεται από ιατρικές βεβαιώσεις, αλλά είχδε πει πως ένιωσε μεγάλη αδικία από την απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου που τον καθαιρούσε, καθώς «η εκκλησία είναι η ζωή του και η διαφυγή του από τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από παιδί».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι προχώρησε στην επίθεση αν και αρχικά ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του, επειδή η καθαίρεση του ήταν «προειλημμένη» και απόδειξη αυτού ήταν ότι δεν τον άφηναν να μιλήσει. «Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση σε ένδειξη πόνου ψυχής και αγανάκτησης έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ’ αυτού του λόγου φέρω ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια μου. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους» ανέφερε.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια