Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γκάφα της Εισαγγελίας με την κλήτευση σε Πολάκη ως υπόπτου μετά από μήνυση Φουρθιώτη - "Εστάλη εκ παραδρομής"


Τα "μαζεύει" η Εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον Παύλο Πολάκη, σχετικά με την κλήτευση του βουλευτή Ηρακλείου για ανωμοτί κατάθεση έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο Μένιος Φουρθιώτης.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας κάλεσε ως ύποπτο τον κ. Πολάκη, παραλείποντας να στείλει την υπόθεση πρώτα στη Βουλή ζητώντας την άρση της ασυλίας του.

Η αντίδραση του πρώην υφυπουργού Υγείας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε σφορδή, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών να σπεύδει να βγάλει διευκρινιστικό δελτίο τύπου αργά το απόγευμα του Σαββάτου μιλώντας για "εκ παραδρομής αποστολή εισαγγελικής παραγγελίας, προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ".

Συγκεκριμένα, στο κείμενο που υπογράφει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, αναφέρονται τα εξής:

"Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μέναδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

1. Επ' αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

2.Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία, η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής, ενόψει των διατάξεων των άρθρων 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή".

Τι είχε προηγηθεί

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής και τις δικαστικές και διωκτικές αρχές.

Η μήνυση του τηλεπαρουσιαστή και εκδότη σε βάρος του Παύλου Πολάκη αφορά σε συκοφαντική δυσφήμιση. Ζητά την κλήτευση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για ανωμοτί κατάθεση στις δικαστικές αρχές, δίχως προηγουμένως να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η κλήτευση σε βάρος του Παύλου Πολάκη από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση τόσο του ίδιου του πρώην υφυπουργού Υγείας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, με τη γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη να στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα, ζητώντας εξηγήσεις για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη ζητά να ενημερωθεί για το εάν έχει διαβιβασθεί στηνΒουλή σχετική δικογραφία, ενώ καλεί τον κ. Τασούλα "να περισώσει το κύρος του Κοινοβουλίου και να πράξει καθετί εντός των αρμοδιοτήτων του για την διαφύλαξη της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, ώστε να ανακληθεί η αντισυνταγματική και παράνομη κλήση βουλευτή, η οποία προσβάλλει βάναυσα τη Βουλή, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο, αλλά και πράξη διολίσθησης σε αυταρχικές ατραπούς που υπονομεύουν την δημοκρατία".

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης, με μια οργισμένη ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, καλεί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να παρέμβουν, "προς αποκατάσταση της νομιμότητας" .

Τι αναφέρει η ανάρτηση του κ. Πολάκη:

"Προς τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ του Αρείου Πάγου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας:

1) Ποιος είναι ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ που διέταξε προανάκριση και παρήγγειλε να δώσω ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος, μετά από μήνυση του Φουρθιώτη, χωρίς να ζητήσει ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ την άρση της ασυλίας μου από τη Βουλή; Αγνοεί το Σύνταγμα και τους Νόμους ή έλαβε άνωθεν εντολή;

Θα ελεγχθεί πειθαρχικά;

2) Ποιοι είναι οι ανακριτικοί υπάλληλοι του "Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος" που δέχθηκαν να εκτελέσουν την παράνομη εισαγγελική παραγγελία, υπογράφοντας και στέλνοντάς μου την Κλήση;

Αγνοούν το Σύνταγμα και τους Νόμους ή κινήθηκαν βάσει άνωθεν εντολής;

Θα ελεγχθούν πειθαρχικά;

(Ήρεμα ρωτάω! Μέχρι στιγμής...)

Μητσοτάκη φτιάχνεις ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, αλλά θα γκρεμοτσακιστείς μαζί με αυτό!"

Κ. Τασούλας: Δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή δικογραφία κατά του Π. Πολάκη

Επικοινωνία με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, είχε αργά το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την οποία την ενημέρωσε ότι δεν έχει διαβιβασθεί στη Βουλή δικογραφία κατά του Π. Πολάκη.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με την εισαγγελία, τού γνωστοποιήθηκε ότι ήταν προφανώς εκ παραδρομής και ότι έχει ανακληθεί ήδη η κλήση.

 












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια