Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Πικράκης: Δεν θα είμαι πρόεδρος τής Ένωσης Ηρακλείου αλλά θα παραμείνω συνδικαλιστικά ενεργός


Διαβάστε την επιστολή τού Γιώργου Πικράκη, μέχρι πριν από λίγες ημέρες προέδρου της Ένωσης Ηρακλείου: Μετά από σχεδόν 7 χρόνια στο τιμόνι της Ένωσής μας, έχοντας την τιμή να αποτελώ πλέον τον μακροβιότερο Πρόεδρο εξ ιδρύσεως αυτής, ομολογώ ότι αποκόμισα πολλά και πήρα σημαντικά μαθήματα ζωής. Γνώρισα χαρές αλλά και λύπες, πήρα και έδωσα αγάπη στους συναδέλφους μου,πάλεψα και πόνεσα και αφιέρωσα πολύτιμο χρόνο στερώντας τον από την οικογένειά μου. Πιστεύω όμως ότι το αποτέλεσμα άξιζε αυτές τις θυσίες αφού το έργο και η πρόοδος της Ένωσής μας φαίνεται σε όλους τους τομείς τα τελευταία χρόνια και τα μέλη μας το αναγνώρισαν στις πρόσφατες εκλογές εμπράκτως για μία ακόμα φορά. Φυσικά τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν είχα στο πλάι μου όλα αυτά τα χρόνια άξιους συνεργάτες σε όλα τα διοικητικά συμβούλια τους οποίους ευχαριστώ έναν έναν από καρδιάς.

      Η μεγαλύτερη προσωπική  και ηθική ανταμοιβή μου ήταν ότι τα μέλη μας για τρείς συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες (2015, 2017, 2021) με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν πρώτο σε ψήφους ανάμεσα σε πολλούς αξιόλογους υποψηφίους συναδέλφους μου. Αυτό ίσως σημαίνει ότι κάτι καλό έγινε όλα αυτά τα χρόνια.

     Εδώ και καιρό σε όλες τις τοποθετήσεις μου δημόσιες και ιδιωτικές , επέμενα ότι όποιος θέλει το συνολικό καλό, την ηρεμία, την ενότητα και την πρόοδο της Ένωσής μας πρέπει να αποβάλλει το σύνδρομο της ‘’ καρέκλας’’ αλλά και κάθε προσωπικό και εγωιστικό συμφέρον. Το ‘’παιχνίδι’’ είναι ομαδικό και αυτό απαιτούν οι συνάδελφοί μας. Όταν όλα τα ανωτέρω επιτευχθούν μόνο τότε η επιτυχία θα θεωρείται δεδομένη. Όταν το «ΕΓΩ» γίνει «ΕΜΕΙΣ» η ελπίδα θα επανέλθει.

     Με γνώμονα λοιπόν όλα τα ανωτέρω, και επειδή αυτή τη δύσκολη μεταβατική και ταραχώδη περίοδο που πέρασε η Ένωσή μας υπάρχει τεράστια ανάγκη για ενότητα, σύμπνοια και ανανέωση, χθες κατά τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσα ότι δεν θα διεκδικήσω , αν και πρώτος σε ψήφους, την Προεδρεία αλλά πρότεινα ως νέο Πρόεδρο τον Νίκο Καλομοίρη. Έναν νέο συνάδελφο, άπειρο συνδικαλιστικά, αλλά με όλα τα απαραίτητα στοιχεία όπως ήθος , όρεξη , χρόνο να διαθέσει και αξίες συναδελφικές και ανθρώπινες. Προερχόμενος από την δική μου ομάδα που με πολύ προσοχή συντέθηκε πρόσφατα και πλειοψήφησε στις εκλογές, αλλά και μια προσωπική μου επιλογή, ο οποίος με την βοήθεια όλων μας η επιτυχία του έργου του, είμαι παραπάνω από βέβαιος, ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη και θα δικαιώσει και την επιλογή μου στο έπακρο.

    Επίσης πρότεινα, ότι η σύνθεση του Προεδρείου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να αποτελείται από μέλη όλων των συνδυασμών. Μόνο έτσι θα αποδείξουμε στους συναδέλφους μας ότι βάζουμε πάνω απ’όλα το συμφέρον και την ευημερία της Ένωσης με πράξεις όχι με λόγια και να μείνει δίπλα στον συνάδελφο και σε άμεση σύμπνοια και συνεργασία τόσο με την Πανελλήνια Ομοσπονδία μας όσο και με τα υπόλοιπα Πρωτοβάθμια Σωματεία.  Δυστυχώς αυτή η πρόταση δεν έγινε ευρέως αποδεκτή αν και νευραλγικές θέσεις προτάθηκαν σε όλες τις πλευρές. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για συνεργασία και αλλαγές προς το καλύτερο.

    Προσωπικά επειδή η Ένωσή αυτή αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής και της καρδιάς μου και έχω ατομική ευθύνη απέναντι σε όλα τα μέλη που τόσα χρόνια μας στηρίζουν ώστε η συνέχεια και η πρόοδος να είναι αυτή που πρέπει και ακόμα καλύτερη, θα μείνω ΕΝΕΡΓΟΣ κοντά και θα στηρίζω το νέο Προεδρείο αφού στην πλειοψηφία τους είναι νέοι στα κοινά συνάδελφοι προερχόμενοι από την ομάδα που πίστεψα στις πρόσφατες εκλογές και οι συνάδελφοι την εξέλεξαν πρώτη, και ιδιαιτέρως στον νέο Πρόεδρο, συνεχίζοντας να προσφέρω τις υπηρεσίες μου δίπλα στον συνάδελφο όπως όλα αυτά τα χρόνια έμαθα και συνήθισα με αξιοπρέπεια, καθαρή συνείδηση και το κεφάλι ψηλά.

 

 

Με εκτίμηση,

ΠΙΚΡΑΚΗΣ Γεώργιος

τ.Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Αντιπρόσωπος Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

«Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ θα φταίω.»

 

Νίκος Καζατζάκης1883-1957









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια