Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έγγραφο τής Ένωσης Ιωαννίνων για την απαλλαγή από το πάρεργο των επιδόσεων


Διαβάστε το έγγραφο τής Ένωσης Ιωαννίνων: Η πρόσφατη έναρξη  λειτουργίας της διαδικασίας ¨ Ψηφιακής Βεβαίωσης Εγγράφου και Ιδιωτικού συμφωνητικού ¨ μέσω του gov.gr  αποτελεί το πρώτο και κυριότερο βήμα, για την υλοποίηση της εξαγγελίας σας αναφορικά με την παύση της βεβαίωσης γνήσιου της υπογραφής από 1/1/2022 στα Αστυνομικά Τμήματα.

   Η ανωτέρω  πρωτοβουλία,  εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο, προκειμένου περισσότεροι συνάδελφοι από υπηρεσίες γραφείου, όπου αναγκαστικά απασχολούνται σήμερα,   να διατεθούν στην πραγματική τους αποστολή, δηλαδή στην αστυνόμευση. Προς αυτή την κατεύθυνση η Ένωση μας θα ήθελε να σας ενημερώσει για την πρόταση της αναφορικά με την απεμπλοκή μας από την Επίδοση δικογράφων. Πρόκειται για ένα πάρεργο - για μια παθογένεια δεκαετιών,  που δυστυχώς κανείς μέχρι σήμερα δεν μπήκε σε διαδικασία, προκειμένου να την διορθώσει, παρά το γεγονός ότι απασχολείται μεγάλος αριθμός συναδέλφων, εις βάρος της κύριας αποστολής του.

    Θα πρέπει να έχουμε υπόψη  ότι το σύνολο  των πολιτών ,υποχρεωτικά μέσω της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας(E-mail) , συναλλάσσεται με την Εφορία για τα φορολογικά του ζητήματα, λαμβάνοντας γνώση με ηλεκτρονικό τρόπο, μεταξύ άλλων , εγγράφων για οφειλές , φορολογικής του ενημερότητας ,ΕΝΦΙΑ κλπ. Αφού λοιπόν συμβαίνει αυτό για ένα πολίτη για τα οικονομικά του ζητήματα ,δεν θα ήταν παράλογο κάτι αντίστοιχο να συμβεί και για τις δικαστικές του υποθέσεις.

  Κύριε Υπουργέ, η εξέλιξη της τεχνολογίας και των αλμάτων που έχουν γίνει την τελευταία διετία στην Χώρα μας, στο κομμάτι της ψηφιακής διακυβέρνησης , σε συνδυασμό με την βούληση σας για σημαντικές αλλαγές στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελούν την ευκαιρία προκειμένου στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών να διορθωθούν προς όφελος, κυρίως της κοινωνίας, η οποία θέλει τον Αστυνομικό δίπλα της , στο δρόμο, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας. Εφόσον υπάρξει ο συντονισμός του Υπουργείου μας, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο κομμάτι της απεμπλοκής μας από τις επιδόσεις δικαστικών εγγράφων , είμαστε σίγουροι, ότι αυτό που μέχρι χτες έμοιαζε ουτοπικό,  τίποτα δεν θα το εμποδίσει να αποτελέσει την αυριανή πραγματικότητα.    

 

            

                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης        ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια