Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΟΔΥ: Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και ψελλίζουν γελοίες δικαιολογίες


Αναδημοσιεύουμε από το eksegersi.gr: Πριν από λίγo, ο ΕΟΔΥ έδωσε «διευκρινίσεις» για τις «μαϊμουδιές» που κάνει στα ημερήσια Δελτία Τύπου που εκδίδει, και ως προς τα κρούσματα και ως προς τους θανάτους. Aναφέρει με περίσσειο θράσος, ότι στις «μαϊμουδιές» του «αποδίδονται ερμηνείες για “αριθμητικές διαφορές”, τόσο στα κρούσματα, όσο και στους θανάτους».

Αυτό που κάνει ο ΕΟΔΥ είναι να επιβεβαιώσει πλήρως αυτά που εμείς καταγγέλλουμε εδώ και καιρό. «Κράτησαν άμυνα» για πολύ καιρό, όμως τώρα που η αποκάλυψη απλώθηκε, ήταν αναγκασμένοι να μιλήσουν. Και τι κάνουν; Συμπεριφέρονται σαν αυτόν που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και λέει ότι την πήρε για να την πάει να βοσκήσει!

«Το σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανεξάρτητα από τον ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων που ανακοινώνεται από τον ΕΟΔΥ, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα καθώς και την ενσωμάτωση κρουσμάτων, που μπορεί να δηλωθούν με καθυστέρηση στο εθνικό μητρώο ασθενών με COVID-19 (σημείωση: η ανακοίνωση των κρουσμάτων που δηλώθηκαν με καθυστέρηση στο μητρώο, γίνεται αθροιστικά κάθε Τρίτη)», λέει ο ΕΟΔΥ.

Αυτό δεν καταγγέλλουμε εμείς τόσο καιρό τώρα; Φτιάξαμε και ειδικούς πίνακες, μάλιστα, που δείχνουν τις μεγάλες διαφορές που εμφανίζονται κάθε Τρίτη. 

Από τα τέλη Αυγούστου έχουμε εντοπίσει αυτή τη «μαϊμουδιά», όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τον Πίνακα 3. Γιατί ο ΕΟΔΥ δεν βγήκε να πει: «Ξέρετε; Κάθε Τρίτη βάζουμε κρούσματα που ήρθαν με καθυστέρηση, γι’ αυτό υπάρχουν διαφορές». Αν το έλεγε αυτό, θα έπρεπε να αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνει.

Επειδή για τις Τρίτες μόνο εμείς έχουμε γράψει, λέμε ευθέως στον νεόκοπο διοικητή του ΕΟΔΥ Ζαούτη να μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Γιατί διαφορές στα κρούσματα δεν υπάρχουν μόνο τις Τρίτες, αλλά και τις άλλες μέρες. Τις Τρίτες είναι οι τεράστιες διαφορές, όμως μικρότερες (αλλά όχι ευκαταφρόνητες) διαφορές υπάρχουν και άλλες μέρες. Εχουμε γράψει σχετικά παλαιότερα. Και αν ο Ζαούτης επιμείνει να λέει το ίδιο προσχηματικό ψέμα, θα καθήσουμε και θα καταγράψουμε τις διαφορές μέρα προς μέρα, μερικούς μήνες πίσω και θα τους τις… παρουσιάσουμε (για να μην πούμε θα τους τις τρίψουμε στη μούρη και μας χαρακτηρίσουν… αγενείς).

Σημασία έχει ότι αυτές τις διαφορές φροντίζουν να τις κρύψουν. Κι αυτό αφορά και τις μεγάλες διαφορές κάθε Τρίτη και τις μικρότερες τις άλλες μέρες. Πώς τις βρήκαμε εμείς; Αθροίζοντας τα κρούσματα ανά ηλικιακή ομάδα και συγκρίνοντας με τον αριθμό που ανακοινώνουν. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε δεν μπορείς να βρεις ότι «έχωσαν» στη ζούλα μερικές εκατοντάδες κρούσματα, τα οποία ουδέποτε ανακοίνωσαν.

Εννοείται πως τα παπαγαλάκια δε θα το κάνουν αυτό. Αυτά παπαγαλίζουν τα βασικά νούμερα που τους σερβίρει ο ΕΟΔΥ. Δεν το κάνουν ούτε συντάκτες που δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις παπαγαλάκια. Είναι η γνωστή «αρρώστια του ρεπορτάζ». Το «καρμπόν», όπως το έλεγαν παλιότερα. Βαριούνται να ψάξουν, μολονότι ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους συνειδητούς απατεώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις μερικοί συντάκτες και μερικά Μέσα ασχολήθηκαν με το θέμα, αμέσως έσπασε το απόστημα και ο ΕΟΔΥ άρχισε τις «διευκρινίσεις» (τις δικαιολογίες του κατσικοκλέφτη).

Αυτά «εκφράζονται με δύο επεξηγηματικές υποσημειώσεις (1, 2), που αναγράφονται στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας της έκθεσης», ισχυρίζεται ο ΕΟΔΥ. Τι γράφουν αυτές οι υποσημειώσεις; «1. Πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση κρουσμάτων που καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID19» και «2. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αναθεωρηθεί κατόπιν ελέγχου των δεδομένων».

Πόσα είναι τα κρούσματα που μπήκαν με καθυστέρηση; Για να τα βρει κανένας πρέπει να κάνει τη δουλειά που εδώ και τόσον καιρό κάνουμε εμείς. Τι έκαναν σύσσωμα τα ΜΜΕ (όχι μόνο τα «πετσωμένα», όχι μόνο τα «παπαγαλάκια»); Επαναλάμβαναν τα νούμερα της ημέρας. Ποτέ δεν είπαν ότι τα κρούσματα είναι περισσότερα γιατί τόσα κρούσματα περάστηκαν με καθυστέρηση. Αυτά τα «καβατζωμένα» κρούσματα είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Ο ελληνικός λαός δεν τα μαθαίνει. Και επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι λίγα.

Παιχνίδι προπαγάνδας ακόμα και με τους θανάτους

Ακόμα πιο βρόμικο είναι το παιχνίδι προπαγάνδας που κάνει ο ΕΟΔΥ με τους θανάτους. «Ανάλογα, ισχύει και όταν υπάρχουν καθυστερημένες δηλώσεις θανάτων στο Εθνικό Μητρώο COVID-19», ισχυρίζεται σήμερα. Και επικαλείται την «αντίστοιχη υποσημείωση 3, (που) αναγράφεται στο κάτω μέρος της δεύτερης σελίδας της έκθεσης».

Αυτό καταγγέλλουμε εδώ και τόσο καιρό. Οι θάνατοι είναι μερικές δεκάδες κάθε μέρα και είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς καθυστερεί η ανακοίνωσή τους. Ας αφήσουν το παραμύθι περί καθυστέρησης αναγραφής στο περιβόητο Εθνικό Μητρώο. Ποιον προσπαθούν να «δουλέψουν»; Αφού αυτό το Mητρώο είναι διάτρητο. Αφού έχουν και δεύτερο μητρώο, το περιβόητο BI Health και ανάμεσα στα δυο υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις ακόμα και στους θανάτους. Τα έχουμε αποκαλύψει και αυτά εδώ και πολλούς μήνες.

Αυτό που κάνουν είναι να κρατάνε μερικούς θανάτους «καβάτζα» και να τους «χώνουν» στο σύνολο μετά από μέρες, χωρίς όμως να τους ανακοινώνουν. Πώς βρήκαμε αυτή τη «μαϊμουδιά»; Δεν αρκεί να έχεις το Δελτίο Τύπου της τρέχουσας ημέρας. Πρέπει να ανατρέξεις και σ’ αυτό της προηγούμενης μέρας, να κάνεις αφαίρεση των συνολικών (από την έναρξη της πανδημίας) κρουσμάτων των δύο ημερών και να διαπιστώσεις τη διαφορά ανάμεσα στους θανάτους που ανακοινώνουν και στους θανάτους που ενσωματώνουν στο σύνολο. Για παράδειγμα, προχθές ανακοίνωσαν 46 νεκρούς, ενώ ήταν 53. Χθες ανακοίνωσαν 70 θανάτους, ενώ ήταν 79.

Εμείς γράφουμε και για την υποσημείωση με ψιλά γράμματα στο τέλος της σελίδας (πότε έχει αριθμό 3 και πότε 2), δεν την κρύψαμε ποτέ. Είναι η υποσημείωση-φερετζές των γκεμπελίσκων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γιατί τους θανάτους που υποτίθεται ότι ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση δεν τους περιλάβατε την προηγούμενη μέρα; Γιατί δεν είπατε ποτέ στους δημοσιογράφους και τον ελληνικό λαό: «Ξέρετε; Υπάρχουν και τόσοι θάνατοι που συνέβησαν προηγούμενες μέρες, αλλά τους περνάμε σήμερα»; Γιατί στο Worldometers δίνετε τον ακριβή αριθμό νέων θανάτων (συμπεριλαμβάνοντας και αυτούς που υποτίθεται ότι συνέβησαν προηγούμενες μέρες και ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση), ενώ στα παπαγαλάκια του ρεπορτάζ σερβίρετε τον μειωμένο αριθμό, για να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό;

Και κάτι ακόμα για τον Ζαούτη και την παρέα του. Εμείς δεν γράψαμε ποτέ για «διαφορετικές εκτιμήσεις». Εμείς μιλήσαμε για «μαϊμουδιά» με στόχο την παραπλανητική προπαγάνδα. Για «μαϊμουδιά» που αποκαλύπτεται από τα ίδια τα Δελτία Τύπου του ΕΟΔΥ. Αλλά για να την αποκαλύψεις πρέπει να πάρεις μολύβι και χαρτί και ν’ αρχίσεις τις προσθαφαιρέσεις. Να τ΄αφήσει αυτά ο Ζαούτης και να μάθει να απαντά σ’ αυτά που καταγγέλλουμε και όχι σε ανύπαρκτους, κατασκευασμένους από το γκεμπελίστικο επιτελείο του ισχυρισμούς.

Το πιο σημαντικό είναι πως έδωσαν τις «διευκρινίσεις» με τρόπο που δεν καταλαβαίνει κανένας τίποτα. Μια θολούρα μένει (γκεμπελίστικη τακτική κι αυτή). Το χειρίζονται έτσι γιατί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ίδια τακτική, εκτιμώντας ότι σε λίγες μέρες οι αποκαλύψεις θα ξεχαστούν. Και κρούσματα θα «πνίγουν» και θανάτους θα «πνίγουν», μέσα στην απελπισία και τον πανικό τους. 

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλα τα Μέσα που ενδιαφέρονται να μαθαίνει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, να επιμείνουν. Να μην δούμε το συγκεκριμένο ζήτημα σαν άπαξ αποκάλυψη (και… πάμε γι’ άλλα), αλλά να τους βομβαρδίζουμε σε καθημερινή βάση με βόμβες αλήθειας, μέχρι να τους αναγκάσουμε να παρατήσουν αυτά τα αισχρά «μαϊμουδίσματα».









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια