Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αρνείται την τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων ο 78χρονος παππούς


Ολοκληρώθηκε χθες με τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης από τον 78χρονο παππού του 8χρονου παιδιού, ύποπτο για την τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων, η κατεπείγουσα συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η Πταισματοδίκης γνωστοποίησε σύμφωνα με τις πληροφορίες, εγκαίρως στον κατηγορούμενο και στον συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή, ότι δεν εγκρίνεται η χορήγηση προθεσμίας και χθες ο 78χρονος εγχείρησε υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων και απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν, αρνούμενος την τέλεση των αδικημάτων για τα οποία διενεργείται η έρευνα.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 78χρονος παππούς του παιδιού κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις στο πλαίσιο της νέας προκαταρκτικής με διερευνώμενες πράξεις:
-Βιασμό κατ’ εξακολούθηση
-Γενετήσιες πράξεις με ανήλικη που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.
-Πράξεις κατάχρησης ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση.
-Κατάχρηση ανίκανου να αντισταθεί σε γενετήσια πράξη, κατ’ εξακολούθηση.
Στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων που υπέβαλε αναφέρει εισαγωγικά πως τα ως άνω ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα φέρεται να τελέστηκαν με θύμα την οκτάχρονη εγγονή του και του προκαλεί αλγεινή εντύπωση ακόμη και η υποψία της κ. Εισαγγελέως ότι «εγώ μπορεί να είμαι ο δράστης».
Ανέφερε ότι η θυγατέρα του με τα τέσσερα παιδιά της και τα εγγόνια του διαμένουν στον πρώτο όροφο διώροφης οικοδομής στην οικία τους σε χωριό της Ρόδου.
Στο δεύτερο όροφο διαμένει ο ίδιος με τη σύζυγό του και γιαγιά των παιδιών.
Ισχυρίστηκε ότι δυστυχώς ο τρόπος ζωής της θυγατέρας του και η συχνή εναλλαγή συντρόφων τον ανάγκασε να αναλάβει μαζί με τη σύζυγό του το κύριο μέρος της ανατροφής τους.
Όπως είπε, είναι εκείνοι που πήγαιναν τα παιδιά στο σχολείο, ενδιαφέροντο για την εκπαίδευση τους, για την διατροφή και τη διαπαιδαγώγησή τους.
Πρόσθεσε ότι λόγω της κοντινής ηλικίας και των 4παιδιών, αυτά περνούσαν μεγάλο μέρος της ημέρας όλα μαζί και γι αυτό τον λόγο δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει μόνος του με την 8χρονη στο σπίτι.
Οπως είπε, όταν έμαθε ότι η εγγονή του είχε πειραχθεί από κάποιον στα γεννητικά της όργανα, ήταν ο πρώτος που συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και ανακάλυψαν την ένοχο η οποία ομολόγησε τη βδελυρή της πράξη και το κίνητρό της, το οποίο ήταν οικονομικό.
Αναφορικά με τη δική του σχέση με τα εγγόνια του, όπως είπε, είναι μια σχέση αγάπης και κατανόησης. Επεσήμανε εξάλλου ότι είναι λογικό να υπάρχουν συγκρούσεις στην προσπάθειά του να τα συνετίσει, οι οποίες όμως δεν υπερβαίνουν ποτέ τα όρια του λεκτικού διαπληκτισμού.
Ερωτηθείς από την Πταισματοδίκη για τους λόγους που η 8χρονη και μια αδελφή της τον καθιστούν ύποπτο για τέλεση σεξουαλικών αδικημάτων αλλά και για τους λόγους που η 33χρονη κόρη του στην πρώτη της κατάθεση έκανε το ίδιο, ο 78χρονος δεν έδωσε σαφή απάντηση, ισχυριζόμενος ότι δεν γνωρίζει γιατί, πιθανολογώντας ωστόσο ότι η κόρη του, που ανεκάλεσε στην πορεία, ίσως να παρασύρθηκε από τον νέο της σύντροφο τον οποίο ο ίδιος δεν συμπαθεί και ήθελε να διακόψουν.
Περαιτέρω αρνήθηκε ότι εμφανίστηκε γυμνός στο παιδί μετά από μπάνιο ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ούτε ερωτήθηκε ούτε και ανέφερε οτιδήποτε για τα όσα κατήγγειλε εις βάρος του μια 52χρονη, ομογενής από τις Η.Π.Α., που διατείνεται ότι την βίασε σε μικρή ηλικία, τα οποία προσέδωσαν νέα διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», παρότι τα καταγγελλόμενα από την 52χρονη αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί η κατάθεσή της είναι εξαιρετικά επιβαρυντική και έρχεται να δημιουργήσει εύλογα ερωτηματικά που χρήζουν εξηγήσεων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται.
Πιο συγκεκριμένα την 23η Οκτωβρίου 2021 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου εμφανίστηκε μια 52χρονη ομογενής από τις Η.Π.Α. και εξέφρασε σε ένορκη κατάθεσή της την επιθυμία της να γνωστοποιήσει στις αρχές κάποια γεγονότα που μπορεί, όπως τόνισε, να βοηθήσουν στην ανακάλυψη της αλήθειας σχετικά με την υπόθεση της κακοποίησης της οκτάχρονης στη Ρόδο.
Επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει το όνομά της αλλά γνωρίζει τη μητέρα της, υιοθετημένη κόρη του 78χρονου.
Πρόσθεσε ότι έχει φύγει από τη Ρόδο το 1995 και δεν έχει πλέον επαφή με την οικογένεια του 78χρονου, αλλ’ ότι τα όσα καταθέτει τα έχει αναφέρει και σε επιστολή που απέστειλε με ταχυμεταφορική εταιρεία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου το έτος 2013.

Διατείνεται ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του παππού, στο διάστημα των ετών 1978 – 1982 τουλάχιστον 10 φορές.


Δαμιανός Αθανασίου

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια