Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάλεσμα της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια της 4ης και 6ης Νοεμβρίου


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Εκατοντάδες ομοσπονδίες, συνδικάτα και Εργατικά κέντρα οργανώνουν συλλαλητήρια και απεργίες σε όλη τη χώρα, που σαν σύνολο συγκλίνουν στη συγκρότηση ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου για το επόμενο διάστημα.  Οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα τους παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και οργανώνονται, ώστε να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τα δικαιώματά τους, προκειμένου να αγωνιστούν ώστε να μείνει στα χαρτιά ο νόμος - έκτρωμα Χατζηδάκη, που ψηφίστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Παράλληλα, όλους μας, εργαζόμενους και συνταξιούχους πλήττει βάναυσα η ακρίβεια σε είδη που καλύπτουν βασικές ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών.  Επίσης όλους μας πλήττουν οι τραγικές ελλείψεις και η εμπορευματοποίηση συνολικά της υγείας. Παραμένει στόχος για διεκδίκηση ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Σημειώνεται ακόμη, ότι σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμησή της.

Ο πρόσφατος τραγικός θάνατος του 45χρονου λιμενεργάτη στο γκέτο της COSCO στον Πειραιά και ο τραυματισμός του εργάτη στο εργοστάσιο της UNISOL στην Πάτρα, ήρθαν να προσθέσουν ακόμα περισσότερους λόγους για να μη λείψει κανείς από το προσκλητήριο αγώνα που απευθύνουν οι φορείς των εργαζομένων.

Σήμερα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, υπάρχουν οι δυνατότητες για να ζήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα παιδιά και  τα εγγόνια μας  πολύ καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες.

Εδώ όμως και χρόνια, με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν κυβερνήσεις και ΕΕ, οι νέες γενιές όχι μόνο καταδικάζονται να ζουν πίσω από τις δυνατότητες της εποχής, αλλά ζουν χειρότερα, ακόμη και από τους παππούδες τους. 

Όλοι μας έχουμε απέναντι μας ένα κράτος, μια οικονομία και συνολικά μια κοινωνική οργάνωση, που θυσιάζουν τα πάντα για χάρη των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ώστε να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.

Συνάδελφοι:

Οι απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ):

•             Απευθύνουμε κάλεσμα  για κοινό αγωνιστικό βηματισμό  μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους άλλους συνταξιούχους, ενάντια  στην γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και τους αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τις ζωές, τις δικές μας, των παιδιών μας, των συγγενών και φίλων.

•             Στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλάι όλων των εργαζομένων και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, με διευρυμένα εργασιακά δικαιώματα, στον αντίποδα της δουλειάς όπως, όποτε και για όσο θέλει η εργοδοσία. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς το άγχος και την ανασφάλεια των «εργολαβιών», των «ανανεούμενων συμβάσεων», της «ενοικιαζόμενης εργασίας» που δημιουργεί ασφυξία σε χιλιάδες εργατικές οικογένειες. Για το ξήλωμα της μερικής απασχόλησης, που αναγκάζει εργαζόμενους να κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάζουν πέρα. Για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, στον αντίποδα των ωραρίων - λάστιχο και της 10ωρης δουλειάς. Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ελέγχους στους χώρους δουλειάς,  όλα αυτά δηλαδή που καταγράφονται ως «κόστος» για το κράτος και την εργοδοσία.

Συνάδελφοι,

Οι απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), στεκόμαστε επίσης αλληλέγγυοι στο πλευρό των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς, στο δίκαιο αγώνα που δίνουν σε αντίξοες συνθήκες για να ζήσουν στον τόπο τους παλεύοντας για τη ζωή που τους αξίζει!

Δυναμώνουμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, για να έχουμε Παιδεία και Υγεία με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας, για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία στα σχολεία, στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Υψώνουμε τη φωνή μας απέναντι στην κρατική βία και τον αυταρχισμό, τις διώξεις ενάντια στα σωματεία.

Βάζοντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες και τις προϋποθέσεις για την ικανοποίησή τους, μπορούμε οργανωμένα να περάσουμε στην αντεπίθεση και να σαρώσουμε ό,τι μπαίνει εμπόδιο στη λαϊκή ευημερία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στα        πανελλαδικά συλλαλητήρια που οργανώνουν τα Συνδικάτα:     

                 Την Πέμπτη 4 Νοέμβρη  7μ.μ στο Σύνταγμα

 

και οι πληγέντες από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς:

 

         Το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα

 

 

  3-11-2021

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα

 

 

 

 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια