Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικοί Αχαΐας: Προκήρυξη 2 θέσεων Ιατρών για το ΠΕΑΣΙΔΕ


Παραθέτουμε ανακοίνωση της Ένωσης Αχαΐας: Την 20η Νοεμβρίου 2021 αναρτήθηκε στη Διαύγεια η προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση εξήντα (60) θέσεων, ως Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων του τομέα Υγειονομικού στην Ελληνική Αστυνομία από ιδιώτες, η οποία για την περιοχή της Πάτρας προβλέπει την πρόσληψη ενός (1) Παθολόγου και ενός (1) Ψυχιάτρου. Η προκήρυξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της 6023/6/217 από 17 Ιουλίου 2021 απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Καραμαλάκη Μιχαήλ περί ιδρύσεως ΠΕ.ΑΣ.Ι. και στην περιοχή μας και την επάνδρωσή του από επιστημονικό προσωπικό.

Το ΠΕ.ΑΣ.Ι.Δ.Ε. θα έχει έδρα την Πάτρα και θα αποτελείται από τέσσερίς Αξιωματικούς Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας, δυο (2) Ιατρούς, έναν (1) Παθολόγο και έναν (1) Ψυχίατρο, τις δύο (2) Ψυχολόγους οι οποίες ήδη προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Η λειτουργία του θα οδηγήσει σε ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς εκατοντάδες μάχιμους Αστυνομικούς, περιορίζοντας παράλληλα και το οικονομικό κόστος.

Η Ένωση μας είχε θέσει ως μια βασική της διεκδίκηση την ίδρυση και λειτουργία ΠΕ.ΑΣ.Ι. στην Πάτρα. Ειδικότερα μόνο κατά τα έτη 2020 και 2021 έγιναν έγγραφες και προφορικές παρεμβάσεις για την επίλυση του ζητήματος σε κεντρικό επίπεδο ως ακολούθως: Την 26/1/2020 σε συνάντηση με τον ΑΕΑ Αντιστράτηγο Καραμαλάκη Μιχαήλ, την 6/5/2021 σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσια Τάξης κ. Τσουβάλα Κωνσταντίνο, την 13/6/2021 στον τέως Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό του Σώματος κατά την επίσκεψή τους στην Πάτρα, την 25/2/2021 προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, την 5/3/2021 προς τους Βουλευτές της Π.Ε. Αχαΐας, την 17/4/2021 σε συνάντηση με την Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας κα Γκελεστάθη Ιωάννα, την 8/6/2021 σε συνάντηση και πάλι με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ.α. Από την πλευρά μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τον κ. Αρχηγό για το προσωπικό του ενδιαφέρον με αποτέλεσμα την άμεση επίλυση του θέματος, αλλά και την ΠΟΑΣΥ για τις συνεχείς παρεμβάσεις γι αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Η Πολιτεία για άλλη μια φορά απέδειξε ότι τα τελευταία χρόνια αφουγκράζεται τα λογικά αιτήματα των Αστυνομικών της Αχαΐας και άμεσα δίνει λύσεις. Τέλος αναμένουμε το ενδιαφέρον των επιστημόνων της περιοχής μας για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό για τη πλήρωση των δύο αυτών θέσεων και στην συνέχεια μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες την άμεση λειτουργία του ΠΕ.ΑΣ.Ι.Δ.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΑΣΗΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια