Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90 eurobank

Επίθεση με μαχαίρι σε διανομέα: Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή σε γνωστό τράπερ


Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε γνωστό τράπερ, για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος διανομέα καφετέριας στον Κολωνό. 

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε ακόμη έναν συγκατηγορούμενό του, ενώ ο φίλος του που φέρεται να είχε την αρχική αντιδικία με τον διανομέα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών. Ο 4ος κατηγορούμενος για την αιματηρή συμπλοκή, κρίθηκε αθώος.


Αν και ο εισαγγελέας είχε προτείνει στο δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού προς το ελαφρύτερο, το δικαστήριο ενέμεινε στην αρχική κατηγορία. 

«Δεν προέκυψε το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης. Δεν προέκυψε κίνδυνος ζωής του παθόντος, ούτε σοβαρός ακρωτηριασμός, ούτε εμποδίστηκε σημαντικά και για μεγάλο διάστημα η καθημερινότητά του. Ζητώ να μετατραπεί η κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της νεαρής ηλικίας.

Η απολογία του τράπερ
Νωρίτερα, στην απολογία του ο κατηγορούμενος τράπερ υποστήριξε ότι το θύμα τους προκαλούσε συνεχώς.

«Το θύμα ήταν εριστικό και προκλητικό πάντα. Ο Χ. ήταν αναστατωμένος με το θύμα, το οποίο πέρασε από το σημείο που βρισκόμασταν και έκανε χειρονομίες προς σε εμάς. Αναστατωθήκαμε μεταξύ μας και είπαμε να πάμε στο μαγαζί που δουλεύει για να συζητήσουμε. Βγαίνουμε από το αμάξι, ο παθών ήταν απ’ έξω και άρχισε να μας βρίζει. Ο Χ. τον ακολούθησε στο μαγαζί. Το θύμα έκανε συνεχώς μια κίνηση ότι θα βγάλει μαχαίρι από την τσέπη. Πήραμε τις πεταλούδες από το αμάξι και τις κρατούσαμε στο χέρι. Ανέβηκε η ένταση, προσπάθησα να τους χωρίσω και πάνω στο μπουλούκι έγινε ό,τι έγινε» είπε ο τράπερ.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι εκείνη τη στιγμή θόλωσε  όταν είδε το θύμα να κρατά μαχαίρι και  φωνάζοντας "θα πεθάνετε", τραυματίζοντας τον φίλο του.

Προέδρος: Πήγατε να τους χωρίσετε με τα μαχαίρια στο χέρι;

Τραπερ: Ναι δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το μαχαίρι.

Προέδρος: Ναι αλλά το χρησιμοποιήσατε

Τραπερ: Πάνω στο πέρα δώθε.

Προέδρος: Μαχαιρώσατε;

Τραπερ: Δεν το θυμάμαι. Λογικά όχι, αλλά μάλλον έγινε. Δεν είχα πρόθεση.

Συνεχίζοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε: 

«Δε θέλω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Θέλω να τελειώνουμε. Έχω ζητήσει από μεσιτικό γραφείο να μου βρει σπίτι για να αλλάξω γειτονιά, να μείνω μακριά από αυτά τα πράγματα».

Διανομέας: "Δεν τους προκάλεσα.."

Νωρίτερα κατέθεσε στο δικαστήριο ο διανομέας ο οποίος δέχτηκε έξι μαχαιριές από τον τράπερ και την παρέα του.

«Ήρθαν τρία άτομα έξω από το μαγαζί που δουλεύω, μεταξύ των οποίων και ο τράπερ, με ένα μαχαίρι στο χέρι. Μπαίνω μέσα στο μαγαζί και έρχονται από πίσω μου. Με κρατάει ο Χ. και ο Π. με τον τράπερ με μαχαίρωσαν από πίσω στα πόδια, μηρό, μπράτσο, είχα αιμορραγία. Έτρεξα φοβούμενος για τη ζωή μου. Φύγανε τρέχοντας πιο πάνω δεν προλάβαιναν να μπουν στο αμάξι» ανέφερε ο διανομέας, προσθέτοντας πως "αν δεν άρπαζα κι εγώ ένα κουζινομάχαιρο θα συνέχιζαν να με μαχαιρώνουν ακόμα. Πιστεύω ότι είχαν πρόθεση να με τραυματίσουν, ήρθαν να με «σφάξουν» χωρίς κανένα λόγο. Με απειλούσαν ότι θα τα ξαναπούμε. Τους φαινόταν αστείο. Ο Χ. μου είπε ότι θα με πυροβολήσει κιόλας και θα τα ξαναπούμε».

Όπως ανέφερε ο διανομέας, από τα χτυπήματα έπαθε ρήξη νεφρού.

«Τα πρώτα χτυπήματα ήταν στα πόδια αλλά ένα με βρήκε στο νεφρό. Αυτό το χτύπημα ήταν στοχευμένο, στην καρδιά δεν ήταν διότι είμασταν κάτω και παλεύαμε. Στην πάλη ρίχνανε όπου πάει. Είναι ομάδα, έτσι λειτουργούν αυτοί, το έχουν κάνει ξανά, απλά δεν υπήρχαν μάρτυρες, εγώ είμαι τυχερός διότι έγινε στο μαγαζί» ανέφερε ο μάρτυρας.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια