Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 18χρονους πιστολέρο ληστές για 13 ληστείες


Κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε εις βάρος δύο 18χρονων που συνελήφθησαν για σωρεία ενόπλων ληστειών στη συμπρωτεύουσα.

Κατηγορούνται για ληστεία από κοινού και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 7η τακτική ανακρίτρια από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους.

 

Οι δύο 18χρονοι συνελήφθησαν ως δράστες ένοπλων ληστειών που διαπράχθηκαν τους τελευταίους μήνες σε καταστήματα ψιλικών, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με λεία άνω των 5.000 ευρώ.

 

Δρούσαν είτε μεμονωμένα είτε από κοινού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες τέλεσαν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, 13 ληστείες και τρεις σε απόπειρα, υπό την απειλή μαχαιριού ή πιστολιού.

 

Οι δύο τελευταίες ληστείες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη και οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία. Θεσσαλονίκη

 

Η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησαν στην εξιχνίαση δεκατριών (13) ένοπλων ληστειών και τριών (3) περιπτώσεων απόπειρας ληστείας, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση των δραστών.

 

Πρόκειται για δύο 18χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς βραδινές ώρες της (17-11-2021), κινούμενοι στις περιοχές Πυλαίας και Πολίχνης, διέπραξαν δύο ληστείες σε καταστήματα ψιλικών, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα εμπορεύματα.

 

Η δράση τους εντοπίζεται στις περιοχές κέντρου πόλης, Νεάπολης, Πολίχνης και Πεύκων το χρονικό διάστημα 11/09 – 13/11 του 2021, κατά την οποία, δρώντας άλλες φορές μόνος του ένας εκ των δραστών και άλλες φορές από κοινού, με χρήση, κατά περίπτωση, είτε αιχμηρών αντικειμένων είτε πιστολιού αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από καταστήματα ψιλικών.

 

Έγιναν έρευνες στις οικίες τους, σε μία εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που τοποθετούν τον κάτοχό τους στα σημεία των ληστειών.


Αναφέρεται ότι, ένας εκ των συλληφθέντων έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις κλοπών.

Οι δύο νεαροί θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

dikastiko.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια