Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναζητούνται οι 1000 αστυνομικοί - κείμενο αναγνώστη


Δημοσιεύουμε κείμενο, το οποίο απέστελει στο bloko.gr αστυνομικός - αναγνώστης: ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΤΙΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΠΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΑ 1000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΟΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣΤΕΙΑ.

ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚ ΑΤ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΨΥΧΗ.

ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣ ΟΠΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ. ΟΙ 1000 ΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΟΚΙΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΛΠ). ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΑΡΑΓΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ Η' ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ;

ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ Ο ΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΝΑΝΕΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ 8 ΑΤΟΜΑ ΜΕ 4 ΜΗΧΑΝΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑ 17ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΣΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΕΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤ ΝΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΚΤΟΚ, ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ ΕΝΩ Ο ΑΞΥΠ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΩΤΥΠΩΜΑΤΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΛΠ ΚΛΠ.

ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΑΞΥΠ









Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η πλήρης υποβάθμιση έχει επέλθει από τη στιγμή που το κύτταρο του οργανισμού που λέγεται αστυνομία, το Αστυνομικό τμήμα, έχει υποστελεχωθει με ταυτόχρονη την αύξηση των καθηκόντων.
Ναι φτιαχθηκαν ειδικές ομάδες, πολλών ειδών εν μια νυχτι, όμως το να μετράω συλλήψεις και κουτάκια χωρίς να έχω υποδομή να διαχειριστώ περαιτέρω τον συλληφθεντα, μόνο ως προχειρότητα ή ανικανότητα management μπορεί να θεωρηθεί από το κέντρο λήψης αποφάσεων.
Αστυνομία δεν είναι μόνο τα επιτελεία και επί χάρτου όλα τα σενάρια βγαίνουν, επί πεζοδρομίου και τμήματος μπορεί να τραβήξει αλλά ο αυτή η κατάσταση;;; Γιατί οι επιτελείς ξεχνάνε ότι αντικείμενο δεν είναι μόνο το δίπλωμα οδήγησης ή ο σουγιάς η το τσιγαράκι, είναι και ένα κατεβατό ειδικών νόμων που λίγο έως πότε πλέον δεν ελέγχονται. Το χειρότερο δε ότι δεν σε βλέπουν καν οι επιτελείς σου, για αυτούς δεν υπάρχεις..... η δε γνώμη σου απαγορευμένη. Καλή μας τύχη πλέον.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά κάνουν...αυτή την αστυνομία θέλουν αυτη έχουν...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρόταση... όσοι ενεργούν προσαγωγές να αναλαμβάνουν και το κύριο έργο των περαιτέρω στο Τμήμα. Αν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζετε, δεν είναι δυνατόν ένας Αξ/Υπ κι ένας βοηθός να τρέχουν για όλα και οι 4άδες και 8δες να μη συμμετέχουν.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Φωνή βωοντος εν τη ερήμω! Τα ίδια αγαπητέ συνάδελφε διαχρονικά παπατζιλικια.ενας δουλεύει δέκα κάθονται! Τα έχω βιώσει προσωπικα πολλάκις..τη μια δόκιμοι την άλλη πρώην δημ αστυνόμικοι ότι να ναι. Αξιοθρήνητοι πολιτική και φυσική ηγεσία, μνημειώδους ανικανότητος.. λυπάμαι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο δίκιο σε λίγες γραμμές. Η αστυνομία είναι το πιο αντισυναδελφικο σώμα που πάντα την πληρώνουν 1,2 οι όποιοι κάθονται πέριξ του αξ.υπ ή σε θέσεις ευθύνης. Οι υπόλοιποι γελάκια χαβαλέ και δήθεν μαχητικότητα ειδικά οι υπηρεσίες που αναφέρεις . Δε βοηθάει κανείς, παρα μονο γίνονται και ενοχλητικοί. Συνάδελφε σε καταλαβαίνω απόλυτα. Μαύρη ώρα που μπήκαμε στην Αστυνομία και ασπρίσαν τα μαλλιά μας .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστά είναι όλα είναι με τη υποστελέχωση των τμημάτων αλλά όσο για το κομμάτι του τρεξίματος του Αξυπ όταν του φέρνουν δουλειά οι ομάδες ΔΙΑΣ αυτό είναι για γέλια. Έχω προλάβει συναδέλφους οι οποίοι τελείωναν αυτόφωρο σε μισή ώρα. Όλα είναι αυτοματοποιημένα. Απλά δεν υπάρχει όρεξη για δουλειά από τους Αξυπ. Τώρα βέβαια μας συμφέρει να μην πιάσουν τον 17χρονο με το μαχαίρι γιατί όταν θα το χρησιμοποιήσει για ληστεία ή τραυματισμό άλλου το αδίκημα θα είναι αρμοδιότητας ασφαλείας. Το αγγούρι στον κ...ο του άλλου και μακριά από μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οπως τα λεει ειναι και ακομα χειροτερα.1 ανακριτικος δουλευει, 4 ειδικοι φρουροι ή αμεσοδρασιτες γαμπροι πινουν καφε και αισθανονται μαχιμοι για ενα αυτοφωρο με σουγια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια λύση υπάρχει. Απαγόρευση των αποσπασεων, προσωρινών μετακινήσεων κλπ. για όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.Οποιος επιθυμεί αίτηση το καλοκαίρι για μετάθεση. Αμέσως όλα τα ΑΤ θα λειτουργούσαν με άλλες προδιαγραφές,αφου δεν υπάρχει Α.Τ που να μην έχει 10 με 20 φευγατους. Λύσεις υπάρχουν και είναι νομίζω εύκολες. Θέληση δεν υπάρχει και δυστυχώς είναι επιβαρυντικό το ότι έχουμε το χειρότερο συνδικαλιστικο όργανο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ετσι ειναι δυστυχώς η πραγματικότητα! Τι τραβάει ο καημένος ο Αξιωματκός Υπηρεσίας στα Α.Τ και Τ.Α δεν απασχολεί κανέναν. Η δουλειά των διαφόρων ομάδων ΔΙ.ΑΣ , ΟΠΚΕ,Τ.Α.Ε σταματούν στην πόρτα του αξ. Υπηρεσίας. Αλλα βρρηκε τη λύση η ΠΟΑΣΥ με την προαγωγή αρχιφυλάκων ΜΠΣ σε Ανθ/μους με 6ημερο διαδυκτιακό σεμηναριο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Το αυτόφωρο είναι μιση ώρα δουλειά"

1) Ενα αυτόφωρο είναι :
α) Καταθέσεις
β) Συλλήψεις
γ) Αποτυπώματα
δ) Κατασχέσεις
ε) Πειστήρια - παρακαταθηκών και δανειών - δεε
στ) Διαπραχθεντος αποτυπωματα
ζ) Σήμα Pol , βιβλία κρατουμένων, παράδοση αντικειμένων

2) Για ενα αυτόφωρο :
α) Ο κρατούμενος πρέπει να φάει, να πιεί νερό, να κατουρήσει,να καπνίσει, να μιλήσει με το δικηγόρο του, να τον επισκεπτεί η οικογένεια του, ο δικηγόρος του ή να μιλήσει στο κινητό για οποιοδήποτε λόγο

3) Για ενα αυτόφωρο ο κρατούμενος ίσως χρειάζεται να μετακινηθεί σε άλλο Τμήμα, αν δεν έχει θέση να κοιμηθεί και αυτό σχεδόν είναι καθημερινότητα.

4) Για ένα αυτόφωρο ο κρατούμενος μπορεί να ζητήσει νοσοκομείο. Χρειάζεται όχημα και 2 αστυνομικούς για να τον πάνε. Και ότι ώρα τελειώσει

5) Για ένα αυτόφωρο, ο κρατούμενος χρειάζεται 2 αστυνομικούς την επόμενη μέρα για να τον πάνε μεταγωγή στη ΔΕΕ και στην Εισαγγελία.
Και απο κει να οριστεί δικάσιμος για να φύγει.

6) Για ένα αυτόφωρο, ο κρατούμενος θα επιστρέψει να πάρει τα πράγματα του. Ξανα μανα χαρτιά.

7) Για ενα αυτόφωρο , αν ο κρατούμενος είναι τοξικομανής, άστο. Κάθε 10 λεπτα θα χτυπά τα κάγγελα, θα θέλει να αυτοκτονήσει, θα χτυπά το κεφάλι του. Θέλει κάποιον πάνω από το κεφάλι του συνέχεια.

Ενα αυτόφωρο έχει δουλειές για όλο το 48ωρο

-----------------------------------------------------------
Αυτά για ένα αυτόφωρο. Φανταστείτε τώρα το ενδεχόμενο μια Υπηρεσία να έχει [10] αυτόφωρα.
-----------------------------------------------------------
Στον ίδιο φόρτο πρέπει να προστεθεί κόσμος που έρχεται στο Τμήμα, να πει τα παράπονα του, να κάνει μήνυση, να δηλώσει απώλεια, να βγαλει ταυτότητα που μπορεί να είναι στα τμήματα του κέντρου από 60 έως 200 άτομα κάθε μέρα.
------------------------------------------------------
Συμπέρασμα : Το αυτόφωρο είναι μισή ωρα δουλειά, είναι σχόλιο από όσους δεν γνωρίζουν την Ελληνική Αστυνομια και κυρίως τι θέλει ο πολίτης. Ο πολίτης έχει δικαίωμα να εξυπηρετηθεί. Τελεία.
Ο χρήστης Chris είπε…
Αυτό ακριβώς που είπε ο συνάδελφος από πάνω. Το αυτόφωρο είναι μισής ωρα δουλειά, (την ημέρα της σύλληψης εννοώντας, αφήνοντας εκτός τη μεταγωγή την επόμενη), αν μπορείς να κλειστεις σε ένα γραφείο μόνος σου χωρίς τηλέφωνα, χωρίς τίποτα που μπορεί να σε αποσπάσει.

Το ιδεατό αυτό σενάριο όμως δεν υπάρχει, στην πραγματικότητα θα έχεις 20 υπάρχοντες κρατούμενους να ζητάνε προσοχή, την οικογένεια και το δικηγόρο του συλληφθέντα να κάνουν σκηνικά, το τηλέφωνο να χτυπάει ανά μισό λεπτό για ότι θέμα φαντάζεσαι, το διοικητή να σε καλεί από το σπίτι του κάνοντας υποδείξεις στη δικογραφία ( εκ του ασφαλούς φυσικά, άλλος υπογράφει ). Τη διεύθυνση να σε πρήζει για σηματικη αναφορά, τους πολίτες να μπαινοβγαίνουν άνα μισό λεπτό για γνήσια υπογραφής η ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Και να έχεις και 10 δικογραφίες χρεωμένες ήδη στο συρτάρι, οι προθεσμίες των οποίων πλησιάζουν απειλητικά, τις οποίες ευελπιστουσες να κοιτάξεις εκείνη τη μέρα αλλά φευ, έπρεπε να συμπληρώσουν το κουτάκι της σύλληψης.
Αν δεν ξέρετε από αστυνομία, μην κάνετε σχόλια μερικοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο γρήγορα περναει η ώρα με καφεδάκι και χαβαλε ...μισή ώρα ε μάχιμε?