Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σεμινάριο Εξ Αποστάσεως “Έγκλημα Και Μιντιακές Απεικονίσεις”, 07/12/2021


Εισηγήτρια: Αγγελική Καρδαρά, Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΕΚΠΑ, Φιλόλογος, Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος

Αντικείμενο του σεμιναρίου

 

Η απεικόνιση του εγκλήματος στα ΜΜΕ μέσω της παρουσίασης και ανάλυσης μελετών περίπτωσης (case studies) για τη γυναικεία εγκληματικότητα και τη γυναικεία θυματοποίηση θα αποτελέσει το αντικείμενο διερεύνησής μας στο πλαίσιο του 3ώρου σεμιναρίου που θα διεξαχθεί στο Crime & Media Lab του ΚΕ.Μ.Ε.

 

Θα εξετάσουμε τη δημοσιογραφική προσέγγιση πολύ σοβαρών υποθέσεων γυναικείας εγκληματικότητας και γυναικείας θυματοποίησης που απασχόλησαν τα ΜΜΕ με εκτενή ρεπορτάζ, αλλά και υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με Θεματικό Εργαστήριο, με ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, προκειμένου να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη παρουσίασης μίας δημοσιογραφικής έρευνας.

 

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

 

To σεμινάριο απευθύνεται σε: δημοσιογράφους, (επαγγελματίες και φοιτητές/απόφοιτους), εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, και κοινωνικούς επιστήμονες.

 

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας Zoom την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στις 17:00 μ.μ. (17 00 -20 00 μ. μ.).

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες.

 

Κόστος συμμετοχής

25€* για τα μέλη του Crime & Media Lab – ΚΕ.Μ.Ε.

 

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2021)

35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

40€* για λοιπούς/ες συμμετέχοντες/ουσες

 

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

 

Δηλώστε συμμετοχή διαδικτυακά σε 2 μόλις βήματα

 

Βήμα 1

 

Συμπληρώστε διαδικτυακά την αίτηση συμμετοχής εδώ

 

Βήμα 2ο

 

Καταβάλετε το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό. ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με την ένδειξη «Έγκλημα και Μιντιακές Απεικονίσεις: Υποθέσεις Γυναικείας Εγκληματικότητας και Θυματοποίησης» και το ονοματεπώνυμό σας.

 

Επισυνάψτε το αποδεικτικό πληρωμής στο πεδίο Επισύναψη Αρχείου της ηλεκτρονικής αίτησης ή αποστείλετε το αποδεικτικό πληρωμής στο e-mail: seminars@e-keme.gr.

 

Η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών. Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή!


Προσοχή! Σε περίπτωση κατάθεσης της συνδρομής από άλλη τράπεζα (εκτός τράπεζας Πειραιώς) τα έξοδα της μεταφοράς θα βαρύνουν τον καταθέτη/την καταθέτρια.


Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021 (περιορισμένες θέσεις).

 

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και σεμιναριακό υλικό.

 

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας  6948 59 16 04


e-keme.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια