Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποδοσφαιριστής της Premier League μιλάει για την ομοφυλοφιλία του


Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ ταμπού για να συζητηθεί ελεύθερα...

Ένας ποδοσφαιριστής της Premier League μίλησε στην εφημερίδα Sun για την ομοφυλοφιλία του και την αδυναμία να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ζητώντας ψυχολογική βοήθεια για να εξαλείψει τους φόβους του, αν αποκάλυπτε το μυστικό του.

«Είναι το 2021 και θα έπρεπε να είμαι ελεύθερος να πω σε όλους ποιος είμαι», δήλωσε στην εφημερίδα. «Αλλά υπάρχουν μερικοί οπαδοί στις εξέδρες που είναι ακόμα "κολλημένοι" στη δεκαετία του 1980. Θέλω να είμαι ανοιχτός με τον κόσμο γιατί αυτός είμαι και είμαι περήφανος. Αλλά η αλήθεια είναι ότι θα σταυρωθώ».

«Όταν παίζω, αισθάνομαι ότι οι οπαδοί μπορούν να μαντέψουν και να με κρίνουν», συνέχισε. «Μπορούν να μαντέψουν από τα ρούχα που φοράω έξω από το γήπεδο; Αυτό έχει τρομερή ψυχική επίδραση σε μένα, είναι τρομακτικό».

Σύμφωνα με τη Sun, ο ποδοσφαιριστής μίλησε με την Αμάλ Φάσανου, ανιψιά του πρώην παίκτη της Νόριτς Τζάστιν Φάσανου, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει τον Μάιο του 1998, έχοντας αποκαλύψει μερικά χρόνια πριν ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Η Αμάλ Φάσανου, γεννημένη οκτώ χρόνια πριν το θάνατο του θείου της, σκηνοθέτησε ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ και δημιούργησε μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στην καταπολέμηση της ομοφοβίας και του ρατσισμού στον αθλητισμό.

Πέρυσι, δύο παίκτες της Premier League αποκάλυψαν την ομοφυλοφιλία τους στους κοντινούς τους ανθρώπους, διατηρώντας παράλληλα τη δημόσια ανωνυμία τους.

Η Αμάλ Φάσανου, που ασχολείται ενεργά με το θέμα της ψυχικής υγείας των ποδοσφαιριστών, διοργανώνει ένα ετήσιο γκαλά στο Λονδίνο τον Μάρτιο για την καταπολέμηση της ομοφοβίας και κάλεσε τους δύο ποδοσφαιριστές.

 



https://www.naftemporiki.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια