Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. στην Πράξη με τίτλο Πρόγραμμα Συνεργασίας «Διασυνοριακές ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ για την Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Κτίρια της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ POLI-SYNERGIES»


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετέχει ως Δικαιούχος στην Πράξη με τίτλο Πρόγραμμα Συνεργασίας «Διασυνοριακές ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ για την Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Κτίρια της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ POLI-SYNERGIES» που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020. Κύριος Δικαιούχος και Συντονιστής της Πράξης είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (KAΠE) – Διεύθυνση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ενώ συμμετέχει επίσης η Αστυνομία Κύπρου.

 

Η πρώτη εταιρική δια ζώσης συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 στα Χανιά με την συμμετοχή όλων των Δικαιούχων όπου θα συζητηθεί η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα για την ομαλή ολοκλήρωση της Πράξης και την επίτευξη των σημαντικών στόχων που έχουν τεθεί.

 

Στόχος της Πράξης είναι να υλοποιηθούν επιδεικτικά έργα ΕΞΕ σε τρία επιλεγμένα δημόσια κτίρια των δύο Αστυνομιών με μεγάλη επισκεψιμότητα από πολίτες της διασυνοριακής περιοχής. Η Πράξη στηρίζεται σε ανάληψη συνεργειών, ώστε να αναπτυχθούν καινοτόμα, διαδραστικά κοινά πρότυπα - πρακτικές που θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση των στελεχών των Αστυνομιών, βελτιώνοντας την περιβαλλοντική τους συνείδηση τους και ενισχύοντας την μεταξύ τους συνεργασία. Τα πιλοτικά έργα αφορούν την ενσωμάτωση τεχνολογιών ΕΞΕ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και στους Αστυνομικούς Σταθμούς Αγίας Νάπας (Αμμόχωστο) και Λακατάμιας (Λευκωσία).

 

Παράλληλα με τα πιλοτικά έργα θα δημιουργηθεί ένας διαδραστικός ιστότοπος όπου θα παρουσιάζονται όλες οι δράσεις του έργου, πληροφορίες σχετικές με την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων τόσο τεχνικές όσο και θεσμικές, τα αποτελέσματα από τις επεμβάσεις στα πιλοτικά έργα, καθώς και διαδραστικά εργαλεία που θα έχουν ως στόχο την διευκόλυνση στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την ανακαίνιση κτιρίων με σκοπό την ενεργειακή τους αναβάθμιση, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό μιας ευρύτερης τέτοιας πολιτικής για το κτιριακό απόθεμα ενός οργανισμού.

 

Η δημιουργία αστυνομικών κτιριακών υποδομών στην λογική των «κτιρίων σχεδόν μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος», καθώς και η ανάπτυξη επιδεικτικών εργαστηρίων παρουσίασης των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας σε Ελλάδα και Κύπρο, θα λειτουργήσει σαν ζωντανό παράδειγμα εφαρμογής αειφόρων τεχνολογιών το οποίο θα οδηγεί στην έμπρακτη εξοικείωση, εκπαίδευση καθώς και διασυνοριακή συνεργασία των στελεχών των Αστυνομιών με πρακτικές γύρω από την εξοικονόμηση ενέργειας.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια